Timo Bult Timo Bult
30/01/2021 14:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2021 14:07

Visa overweegt cryptocurrencies toe te voegen aan betalingsnetwerk, maar alleen deze soort

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Visa overweegt cryptocurrencies toe te voegen aan betalingsnetwerk, maar alleen deze soort

Foto: Tony Stock/Shutterstock

De betalingsreus Visa overweegt om bepaalde cryptocurrencies direct op zijn betalingsnetwerk toe te voegen. Dat stelt de CEO van het bedrijf, Alfred Kelly, in een earnings call voor het eerste kwartaal van 2021. Wel maakt hij daarbij een duidelijk onderscheid tussen verschillende soorten cryptocurrencies.
De CEO begrijpt dat zijn bedrijf een enorme impact kan hebben op de adoptie van cryptocurrencies. Kelly denkt cryptocurrencies “veiliger, nuttiger en toepasbaarder” te kunnen maken door cryptocurrencies te omarmen:

“In deze ruimte zien we manieren waarop we gedifferentieerde waarde kunnen toevoegen aan het ecosysteem […] En we geloven dat we uniek gepositioneerd zijn om cryptocurrencies veiliger, nuttiger en toepasbaarder te maken voor betalingen via onze wereldwijde aanwezigheid, onze partnerschapsbenadering en ons vertrouwde merk.”

Visa is al langere tijd actief binnen de cryptomarkt. Middels partnerschappen en andere samenwerkingen geven verschillende partijen al Visa betaalkaarten uit. Onder andere cryptocurrency exchange Binance heeft zo’n betaalkaart.
Dat Kelly nu aangeeft cryptocurrencies ook toe te willen voegen aan het kernnetwerk van de betalingsverwerker is natuurlijk goed nieuws voor de adoptie. Wel maakt de CEO een onderscheid tussen cryptocurrencies als bitcoin (BTC), “het digitale goud” zoals Kelly het noemt, en stablecoins.
Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gelinkt is aan een fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar. Over stablecoins zei Kelly:

“Dit is een opkomende betalingsinnovatie die het potentieel zou kunnen hebben om te worden gebruikt voor wereldwijde handel, net als elke andere fiat-valuta. We beschouwen digitale valuta’s die op openbare blockchains draaien als aanvullende netwerken, net als RTP- of ACH-netwerken, dus we zien ze als onderdeel van onze netwerk van netwerkstrategie.”

Hij voegt hieraan toe:

“Het spreekt voor zich dat, voor zover een specifieke digitale valuta een erkend ruilmiddel wordt, er geen reden is waarom we deze niet kunnen toevoegen aan ons netwerk, dat vandaag al meer dan 160 [fiat] valuta’s ondersteunt,”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie