Timo Bult Timo Bult
03/04/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2022 14:15

Wallet-maker Trezor waarschuwt voor zeer geraffineerde e-mail scam

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El fabricante de las wallets Trezor fabricará sus propios chips

Foto: Nataly Gejdos / Shutterstock.com

Trezor, een van de grote crypto hardware wallet-fabrikanten, heeft een waarschuwing uitgegeven voor een phishing scam die rond zou gaan. Nu komt phishing natuurlijk al vaak voor, echter is deze aanval het resultaat van een datalek bij e-mailplatform MailChimp waardoor de scam er zeer legitiem uitziet.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onduidelijk of er bitcoins zijn gestolen

Nadat verschillende Twitteraars melding deden van de e-mails heeft Trezor nu bevestigd dat er een e-mail rondgaat die er bijzonder echt uitziet. De e-mails zijn verzonden vanaf het “[email protected]” domein.

“MailChimp heeft bevestigd dat hun service is gecompromitteerd door een insider die cryptobedrijven als doelwit heeft. Het is ons gelukt om het phishing-domein offline te halen. We proberen te bepalen hoeveel e-mailadressen zijn getroffen.”

Scammer heeft het gemunt op de crypto op Trezor wallets

In de e-mails valt te lezen dat er een databreuk heeft plaatsgevonden bij Trezor en dat de crypto op Trezor wallets niet meer veilig is. De scammer dringt zijn slachtoffers aan het desktopprogramma Trezor Suite te downloaden via de link in de e-mail. De software die wordt gedownload is uiteraard kwaadaardig met waarschijnlijk als doel de seed phrase of private key van de Trezor wallets te verkrijgen.

Het is onduidelijk of er cryptocurrency zoals bitcoin (BTC) gestolen zijn. Wel is het aannemelijk dat er in ieder geval een aantal slachtoffers zijn die erin zijn getrapt. Voor nu zal Trezor geen enkele e-mail versturen totdat alles duidelijk is. Hierover zal het bedrijf later meer bekendmaken.

De seed phrase en private keys van een crypto wallet zijn zeer gevoelige gegevens. Met de informatie kan namelijk crypto worden verstuurd vanuit de wallet. Het advies is daarom om deze informatie nooit aan iemand te verstrekken.

Advertentie

Hulp nodig met crypto beveiliging?

Hulp nodig bij het op orde maken van de crypto wallet beveiliging? Neem een kijkje in onze members-omgeving. Hier helpen crypto coaches én onze fanatieke community je graag met al je vragen omtrent crypto! De eerste 30 dagen zijn helemaal gratis.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie