Roan Egberts Roan Egberts
25/01/2024 16:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2024 15:08

Wederom inbreuk bij crypto wallet-bedrijf Trezor, klanten gewaarschuwd

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Wederom inbreuk bij crypto wallet-bedrijf Trezor, klanten gewaarschuwd

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Verschillende gebruikers van crypto hardware wallet-aanbieder Trezor hebben geklaagd over kwaadaardige e-mails in hun mailbox. Inmiddels heeft Trezor bevestigd dat het inderdaad gaat om een zogenoemde phishing-aanval vanaf een externe e-mailprovider. Maar wat stond er precies in de mail en hebben gebruikers hierdoor geld verloren? 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Trezor laat van zich horen na phishing-aanval

In 2014 bracht SatoshiLabs de TREZOR op de markt. Het bedrijf introduceerde destijds de eerste hardware wallet voor bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. De wallet bewaart je private keys offline en biedt mogelijkheden om transacties uit te voeren middels een digitale handtekening. Voor het laatstgenoemde hoef je niet verbonden te zijn met internet.

Inmiddels heeft Trezor op X van zich laten horen, nadat verschillende gebruikers hadden geklaagd over een phishing-mail. In het bericht geven ze aan dat er inderdaad een kwaadaardige e-mail is verzonden vanaf hun externe provider: [email protected]. In de mail stonden instructies om hun netwerk van bijvoorbeeld ethereum (ETH) en ripple (XRP) up te graden. Hierin moesten gebruikers ook hun 12 of 24 woorden seed phrase bekendmaken via een online formulier.

Advertentie

Verwijder de e-mail onmiddellijk, waarschuwt Trezor

Trezor laat verder weten dat gebruikers de e-mail onmiddellijk moeten verwijderen.

”Als u een verdachte e-mail heeft ontvangen met de onderwerpregel ‘Activiteiten worden geüpgraded’ vanaf verzender: [email protected], klik dan niet op de links en geef daar geen informatie op.”

Daarnaast stellen ze hun gebruikers gerust en verzekeren ze hen dat zowel hun wallet als geld veilig blijven. Ook waarschuwen ze om nooit seed phrase bekend te maken en waakzaam te blijven voor phishing-aanvallen.

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Eerder ook al inbreuk bij crypto wallet-bedrijf Trezor

Iets meer dan een week geleden kwam Trezor ook al in het nieuws. Het bedrijf ontdekte namelijk een datalek, waarbij bijna 66.000 gebruikersgegevens van klanten op straat kwamen te liggen. Ook werd bekend dat aanvallers al ten minste 41 gebruikers hebben benaderd met directe e-mails om hun wachtwoorden en seed phrases te delen.

Bij de huidige phishing-aanval heeft Trezor nog niet bevestigd of gebruikers hun geld zijn verloren. Wel laten ze weten in een bericht op X dat ze er in geslaagd zijn om de kwaadaardige link te deactiveren. Hierdoor is de dreiging alweer wat minder geworden dat gebruikers daadwerkelijk hun vertrouwelijke informatie delen met derden.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie