Simon Bosch Simon Bosch
12/09/2022 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2022 19:01

“Wereld is tegen 2030 stuk rijker” – opwaarts potentieel voor crypto?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
“Wereld is tegen 2030 stuk rijker” - opwaarts potentieel voor crypto?

Foto: NicoElNino/Shutterstock

Het begrip ‘cryptocurency’ is de afgelopen tijd weliswaar een stuk minder populair geworden, maar inmiddels zijn veel mensen er wel langzaam mee bekend geraakt. Volgens een rapport van HSBC gaat dit aantal de komende jaren hard groeien.

Binance looft $5 miljoen beloning uit voor informatie over insider trading
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Fors meer crypto-investeerders tegen 2030

Dat schrijft marktanalist Alex Krüger op Twitter. Hij citeert een rapport van de Engelse bank HSBC, dat concludeert dat er tegen 2030 zo’n 500 miljoen meer mensen met een middeninkomen tot hoog inkomen op de wereld zijn. Tegen 2040 verwacht het dat dit er nog eens 500 miljoen extra zijn.

Binnen 20 jaar zijn er mogelijk dus ongeveer 1 miljard mensen met extra koopkracht dan nu – een toename van 44%. Het onderzoek van HSBC gaat over de koopkracht van de volgende generatie, niet over waar de volgende generatie crypto-investeerders zich zullen bevinden. Alex Krüger concludeert dat deze groep zich zal bevinden in de regio’s die het hardst groeien.

Advertentie

Grootste economische groei in armere landen

Het grootste deel van deze mensen bevindt zich in landen die vandaag veelal onder de lage inkomensgroepen worden geschaard, de ontwikkelende landen dus. De lagere inkomensgroepen zouden bovendien het hardst krimpen de komende decennia. Op dit moment zijn er zo’n 2,1 miljard mensen die moeten overleven van minder dan 20 Amerikaanse dollar per dag. De bank verwacht dat dat er tegen 2040 1,6 miljard zijn.

De investeringsbank verwacht dat de hoge en middelhoge inkomensgroepen het hardst zullen groeien. Dat heeft te maken met demografie. Met name Aziatische en Afrikaanse landen zouden het meest gebaat zijn bij deze groei. Alle sectoren in deze werelddelen zouden met afstand harder gaan groeien dan andere werelddelen, alhoewel van geen enkel werelddeel krimp wordt verwacht.

De crypto-markt zit op het moment nog in een dal, maar na regen komt zonneschijn. De waarde van bitcoin (BTC) en andere crypto-activa hangt net als bij andere activa af van of mensen genoeg uit kunnen geven. Er is de komende jaren dus genoeg ruimte om te groeien.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie