Tim Kamp Tim Kamp
24/12/2023 18:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2023 15:11

Wereldwijde crypto exchange onder vuur dankzij grote controverse

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El crypto exchange mundial en el punto de mira por una gran polémica

Foto: Cavan-Images/Shutterstock

De cryptowereld staat op zijn kop met de opkomst van controverses rond de MexC-cryptobeurs. Zo is er onder meer melding gemaakt van schaduwrijke praktijken en bevroren activa waardoor MexC in het middelpunt van de storm staat. De beurs wordt geconfronteerd met ernstige beschuldigingen en heeft te maken met ontevredenheid onder gebruikers.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

$92.000 aan crypto in rook op

Crypto exchange MEXC, gevestigd op de Seychellen, ligt momenteel onder vuur wegens dubieuze activiteiten. Gebruikers beweren dat ze worden uitgesloten van hun accounts en dat hun fondsen in beslag zijn genomen. Hoewel MEXC deze acties rechtvaardigt met verwijzing naar abnormale handelsactiviteiten, heeft dit geleid tot bezorgdheid binnen de wereld van crypto.

De eerste tekenen van problemen bij MexC kwamen halverwege december aan het licht. Op X (voorheen Twitter) hebben talloze gebruikers zich de afgelopen dagen verzameld om MEXC te beschuldigen van het buitensluiten van hun accounts, de inbeslagname van hun fondsen en het negeren van ondersteuningsverzoeken.

Volgens een bericht op X door een handelaar genaamd Vida heeft de schaduwrijke activiteit ertoe geleid dat zijn account werd geblokkeerd. Daarnaast is zijn handelswinst van 92.000 dollar bevroren en is zijn ordergeschiedenis gewist.

Tot overmaat van ramp slaagde de klantenservice van de beurs er niet in een geldige verklaring te geven voor de inbeslagname van het account. De klantenservice beperkte zich tot het beweren dat et alleen abnormale handelsactiviteiten op het account hadden plaatsgevonden.

Vida ondersteunde deze bewering met screenshots van zijn gesprek met de ondersteuning van MEXC, waar de beurs de sluiting van het account erkende en de uitkomst van het onderzoek dat door hun team was uitgevoerd.

Advertentie

MexC de nieuwe FTX?

Volgens Vida is MexC betrokken bij het vervalsen van zijn liquiditeit en het actief zijn als market maker. De beurs zet vaak in tegen de transacties van gebruikers en fungeert zelf als marktmaker. Echter, als een handelaar te veel winst maakt, wordt hij een probleem voor de beurs. Soms is de winst zo groot en het tekort dat de beurs aan de handelaar moet betalen zo aanzienlijk dat ze het account onmiddellijk sluiten.

De handelaar plaatste ook screenshots van het orderboek van de beurs, dat dikker leek dan dat van andere beurzen, waaronder ’s wereld grootste exchange Binance. Hij sloot af door de gebruikers aan te sporen om de beurs onmiddellijk te verlaten omdat het op weg is om in de problemen te komen, vergelijkbaar met FTX.

 

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie