Timo Bult Timo Bult
06/06/2019 17:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2019 17:20

Zal Binance met een eigen stablecoin een gevaar vormen voor tether (USDT)?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Al lange tijd is tether (USDT) de go-to stablecoin op de cryptocurrency-markt. Het volume van de stablecoin is vele malen hoger dan de volumes van zijn concurrenten zoals de Gemini dollar (GUSD) en USD Coin (USDC). Binance zou echter met een eigen stablecoin wel eens een gevaar kunnen gaan vormen voor de huidige dominantie van tether.
Tether is een stablecoin die gelinkt is aan de Amerikaanse dollar. Met een volume van ruim $20 miljard is tether zeer dominant. Op de tweede plek staat namelijk USD Coin dat een volume heeft van $90 miljoen. Ondanks het feit dat deze dominantie tussen december 2018 en april 2019 een klein dipje zag staat tether nog altijd stevig op nummer een.
Tether kan op verschillende blockchains verhandeld worden, waaronder op de blockchain van TRON en binnenkort ook die van EOS. Uit data van Diar, een nieuwsplatform, blijkt echter dat het meeste volume afkomstig is van Chinese exchanges. Diar schreef verder:

On-chain gegevens laten zien dat Tether een nieuwe all-time high bereikte voor 2Q19 met nog een maand te gaan voordat de periode afgelopen is. Wat echter het meest opvalt, is dat het volume dat in en uit Chinese exchanges komt de westerse en wereldwijde handelsplatformen in het niet doet verdwijnen en meer dan de helft uitmaakt van de totale transactiewaarde van bekende partijen,

Het feit dat er juist op Aziatische exchanges veel gebruik wordt gemaakt van de stablecoin ziet Binance als een kans. Een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges wil namelijk een eigen stablecoin gaan lanceren, maar wil het daarmee niet direct opnemen tegen het grote tether.
Volgens Wei Zhou, Chief Financial Officer bij Binance, wil de exchange juist een stablecoin introduceren die aan valuta zoals de yen en de euro gelinkt is. “Vanuit gebruikersperspectief gebruiken slechts bepaalde delen van de wereld de dollar. Andere gebruikers gebruiken andere valuta, en we vinden dat dit ook in stablecoins moet worden weerspiegeld,” aldus Zhou.
Door een stablecoin gelinkt aan andere valuta te introduceren zou Binance mogelijk een breed gebruikersbestand op kunnen bouwen in gebieden zoals Azië. Uiteindelijk zou het op deze manier mogelijk sterke concurrentie kunnen gaan vormen voor tether en andere beschikbare stablecoins.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie