Timo Bult Timo Bult
06/06/2019 17:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2019 17:20

Zal Binance met een eigen stablecoin een gevaar vormen voor tether (USDT)?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Al lange tijd is tether (USDT) de go-to stablecoin op de cryptocurrency-markt. Het volume van de stablecoin is vele malen hoger dan de volumes van zijn concurrenten zoals de Gemini dollar (GUSD) en USD Coin (USDC). Binance zou echter met een eigen stablecoin wel eens een gevaar kunnen gaan vormen voor de huidige dominantie van tether.
Tether is een stablecoin die gelinkt is aan de Amerikaanse dollar. Met een volume van ruim $20 miljard is tether zeer dominant. Op de tweede plek staat namelijk USD Coin dat een volume heeft van $90 miljoen. Ondanks het feit dat deze dominantie tussen december 2018 en april 2019 een klein dipje zag staat tether nog altijd stevig op nummer een.
Tether kan op verschillende blockchains verhandeld worden, waaronder op de blockchain van TRON en binnenkort ook die van EOS. Uit data van Diar, een nieuwsplatform, blijkt echter dat het meeste volume afkomstig is van Chinese exchanges. Diar schreef verder:

On-chain gegevens laten zien dat Tether een nieuwe all-time high bereikte voor 2Q19 met nog een maand te gaan voordat de periode afgelopen is. Wat echter het meest opvalt, is dat het volume dat in en uit Chinese exchanges komt de westerse en wereldwijde handelsplatformen in het niet doet verdwijnen en meer dan de helft uitmaakt van de totale transactiewaarde van bekende partijen,

Het feit dat er juist op Aziatische exchanges veel gebruik wordt gemaakt van de stablecoin ziet Binance als een kans. Een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges wil namelijk een eigen stablecoin gaan lanceren, maar wil het daarmee niet direct opnemen tegen het grote tether.
Volgens Wei Zhou, Chief Financial Officer bij Binance, wil de exchange juist een stablecoin introduceren die aan valuta zoals de yen en de euro gelinkt is. “Vanuit gebruikersperspectief gebruiken slechts bepaalde delen van de wereld de dollar. Andere gebruikers gebruiken andere valuta, en we vinden dat dit ook in stablecoins moet worden weerspiegeld,” aldus Zhou.
Door een stablecoin gelinkt aan andere valuta te introduceren zou Binance mogelijk een breed gebruikersbestand op kunnen bouwen in gebieden zoals Azië. Uiteindelijk zou het op deze manier mogelijk sterke concurrentie kunnen gaan vormen voor tether en andere beschikbare stablecoins.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie