Simon Bosch Simon Bosch
26/11/2022 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2022 15:01

Zo controleer je dat je bitcoins op Binance ook echt van jou zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance ontvangt belangrijke registratie in Frankrijk, zijn eerste in de EU

Foto: STEVLTH/Shutterstock

‘Too big to fail’ dacht je? De val van FTX heeft laten zien dat óók grote crypto-exchanges financieel zwakker kunnen zijn dan je denkt. Exchanges zetten daarom hun beste beentje voor door te laten zien dat de tokens op je account ook echt van jou zijn. Ook op Binance kun je het nu controleren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Proof of Reserves voor BTC op Binance

In een persbericht schrijft Binance dat je vanaf nu kunt controleren of de bitcoins die je op de exchange hebt staan echt van jou zijn. Dat is belangrijk, want sommige exchanges gebruiken stiekem de fondsen van een deel van hun gebruikers om extra winst te maken. Handelsplatformen verdienen geld door een kleine commissie te rekenen op trades die je doet. Door je inzicht te geven in de reserves hoopt Binance je vertrouwen terug te winnen.

Helaas heeft de functie op het moment alleen betrekking op bitcoin (BTC). Wel zegt de exchange in een tweet dat andere activa in de komende weken zullen worden toegevoegd. In ieder geval ether (ETH), USDT, USDC, BUSD en BNB zijn hier onderdeel van, of later nog meer activa toegevoegd zullen worden is niet duidelijk.

Advertentie

Check je eigen coins op Binance

Je kunt zelf controleren of Binance jouw tokens apart houdt via de webpagina van de audit. Hiervoor moet je inloggen, waarna je direct te zien krijgt of de bitcoins die Binance voor je zegt te bewaren er ook echt zijn.

Helaas gaat het om een momentopname. De exchange heeft op 22 november om 1 voor 12 ‘s nachts gepeild wat de BTC-reserves van klanten zijn, uitsluitend dit is zichtbaar. De reserves worden dus niet real-time gevolgd. Of dit in de toekomst wel zo zal zijn is niet bekend. Op het moment van de ‘snapshot’ had het zo’n 576.000 BTC voor klanten op de balans staan, omgerekend is dat op het moment van schrijven ongeveer 9 miljard euro.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie