Rico Engelbarts
31/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2019 10:45

Wikipedia werkt samen met Bitpay en accepteert nu Bitcoin en Bitcoin Cash

Nieuws
wikipedia_werkt_samen_met_bitpay_en_accepteert_nu_bitcoin_en_bitcoin_cash

De wereldberoemde digitale encyclopedie Wikipedia accepteert sinds kort Bitcoin Cash voor donaties in samenwerking met Bitpay. Het platform wordt onderhouden door een non-profit organisatie en is daarom sterk afhankelijk van donaties.
De Wikimedia Foundation, de stichting achter Wikipedia, gaat de samenwerking met Bitpay aan om donaties in Bitcoin Cash en Bitcoin mogelijk te kunnen maken. Wikimedia accepteert al sinds 2014 Bitcoin via Coinbase, maar vanwege een toenemende vraag van donateurs naar meer cryptocurrency-mogelijkheden worden er nu ook donaties in BHC geaccepteerd.
De directeur van betalingen en operaties van de stichting zegt het volgende:

Onze donoren tonen steeds meer interesse in verschillende cryptocurrencies, dus het accepteren van bitcoin cash was een natuurlijke volgende stap. We accepteren wereldwijd donaties en we streven naar een grote verscheidenheid aan donatie-opties. Het is erg belangrijk dat we internationale donaties kunnen laten verwerken op een manier die efficiënt en kosteneffectief is.

Aangezien Wikipedia sterk afhankelijk is van donaties is het van belang dat het op een zo’n efficiënt mogelijke manier donaties kan ontvangen. Bitpay werkt samen met meerdere non-profit organisaties en merkte eerder al op dat het aantal crypto-donaties de afgelopen jaren sterk is toegenomen. De CCO van Bitpay, Sonny Singh zei daarover:

Bitcoin en Bitcoin Cash zijn een van de goedkoopste betalingsopties die beschikbaar zijn, dus uiteindelijk komt er meer van de donatie bij het goede doel terecht. Wikimedia doet zoveel goeds in de wereld, en het is daarom een voorrecht om hen te helpen geld in te zamelen.

Bitcoin Cash is een cryptocurrency die ontstond nadat deze zich afsplitste van de Bitcoin-blockchain na een hard fork. Dit gebeurde omdat een groep gebruikers het oneens was met de upgrades die Bitcoin wilde doorvoeren. Sindsdien bestaat er een strijd over welke Bitcoin de échte is. Bitcoin Cash is de laatste tijd echter steeds verder in de problemen verzeild geraakt door nog een hard fork, waardoor er nu twee onafhankelijke Bitcoin Cash-blockchains bestaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie