wikipedia_werkt_samen_met_bitpay_en_accepteert_nu_bitcoin_en_bitcoin_cash

Wikipedia werkt samen met Bitpay en accepteert nu Bitcoin en Bitcoin Cash

De wereldberoemde digitale encyclopedie Wikipedia accepteert sinds kort Bitcoin Cash voor donaties in samenwerking met Bitpay. Het platform wordt onderhouden door een non-profit organisatie en is daarom sterk afhankelijk van donaties.

De Wikimedia Foundation, de stichting achter Wikipedia, gaat de samenwerking met Bitpay aan om donaties in Bitcoin Cash en Bitcoin mogelijk te kunnen maken. Wikimedia accepteert al sinds 2014 Bitcoin via Coinbase, maar vanwege een toenemende vraag van donateurs naar meer cryptocurrency-mogelijkheden worden er nu ook donaties in BHC geaccepteerd.

De directeur van betalingen en operaties van de stichting zegt het volgende:

Onze donoren tonen steeds meer interesse in verschillende cryptocurrencies, dus het accepteren van bitcoin cash was een natuurlijke volgende stap. We accepteren wereldwijd donaties en we streven naar een grote verscheidenheid aan donatie-opties. Het is erg belangrijk dat we internationale donaties kunnen laten verwerken op een manier die efficiënt en kosteneffectief is.

Advertentie

Aangezien Wikipedia sterk afhankelijk is van donaties is het van belang dat het op een zo’n efficiënt mogelijke manier donaties kan ontvangen. Bitpay werkt samen met meerdere non-profit organisaties en merkte eerder al op dat het aantal crypto-donaties de afgelopen jaren sterk is toegenomen. De CCO van Bitpay, Sonny Singh zei daarover:

Bitcoin en Bitcoin Cash zijn een van de goedkoopste betalingsopties die beschikbaar zijn, dus uiteindelijk komt er meer van de donatie bij het goede doel terecht. Wikimedia doet zoveel goeds in de wereld, en het is daarom een voorrecht om hen te helpen geld in te zamelen.

Bitcoin Cash is een cryptocurrency die ontstond nadat deze zich afsplitste van de Bitcoin-blockchain na een hard fork. Dit gebeurde omdat een groep gebruikers het oneens was met de upgrades die Bitcoin wilde doorvoeren. Sindsdien bestaat er een strijd over welke Bitcoin de échte is. Bitcoin Cash is de laatste tijd echter steeds verder in de problemen verzeild geraakt door nog een hard fork, waardoor er nu twee onafhankelijke Bitcoin Cash-blockchains bestaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.704,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.737,87 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.761,34 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.766,80 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.778,54 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.782,75 Kopen
Laatste nieuws