Zanger Akon sluit overeenkomt voor het bouwen van zijn crypto stad in Senegal, constructie al onderweg

De wereldberoemde Senegalese-Amerikaanse zanger Akon heeft op 13 januari een overeenkomst ondertekend voor het opstarten van zijn Akon Crypto City in Senegal.

Ja, dat lees je goed, Akon gaat een stad bouwen in Senegal. Bovendien zal de stad “100% gebaseerd” zijn op cryptocurrency. Zijn eigen cryptomunt, Akoin, zou dé valuta van de stad moeten worden.

De rapper, echte naam Aliaume Thiam, heeft nu dus een overeenkomst ondertekend met Senegalese ambtenaren wat het bouwen van de stad officieel maakt.

Het project is onderverdeeld in meerdere fasen en zou zo’n 10 jaar in beslag moeten nemen en $2 miljard kosten. De eerste fase, het begin van de constructie op 2.000 hectare land, begon al vorige maart. Het landgoed was een gift van Macky Sall, de president van Senegal.

Akon zou geïnspireerd zou door Wakanda, de futuristische stad uit de film van het gelijknamige stripboek “Black Panther.” Het zou de eerste stad in de wereld moeten worden die 100% op groene stroom draait.

Ik denk dat blockchain en crypto in veel opzichten de redder voor Afrika kunnen zijn, omdat het de macht terugbrengt naar de mensen. Cryptocurrency en blockchain-technologie bieden een veiligere valuta waarmee mensen in Afrika zich onafhankelijk van de overheid kunnen ontwikkelen.

Aldus de superster. Akon’s cryptocurrency, Akoin, is echter nog weinig over bekend. Er is momenteel nog geen white paper van uitgegeven. Volgens de officiële website van Akoin zou dat nog voor februari dit jaar gebeuren.

Nieuws over Akon’s cryptocurrency en stad kwam voor het eerst anderhalf jaar geleden al naar buiten, maar er werd destijds vooral met ongeloof op de plannen gereageerd.

Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, zei eind vorig jaar nog dat “Afrika de toekomst zal bepalen” en “vooral die van bitcoin (BTC)!”

David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.420,90 Kopen
1
Bitvavo
€29.897,60 Kopen
2
Litebit
€30.068,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.160,60 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fondsbeheerder Grayscale groeide met maar liefst 900% in 2020 en blijft in 2021 veel inkopen

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft een zeer succesvol 2020 achter de rug. De totale hoeveelheid van assets under management (AUM) is...

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...