Kevin Schijven Kevin Schijven
16/01/2020 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:39

Zanger Akon sluit overeenkomt voor het bouwen van zijn crypto stad in Senegal, constructie al onderweg

Nieuws
Akon City ter waarde van $6 miljard zal zijn als 'Wakanda' in Marvels Black Panther

De wereldberoemde Senegalese-Amerikaanse zanger Akon heeft op 13 januari een overeenkomst ondertekend voor het opstarten van zijn Akon Crypto City in Senegal.


Ja, dat lees je goed, Akon gaat een stad bouwen in Senegal. Bovendien zal de stad “100% gebaseerd” zijn op cryptocurrency. Zijn eigen cryptomunt, Akoin, zou dé valuta van de stad moeten worden.
De rapper, echte naam Aliaume Thiam, heeft nu dus een overeenkomst ondertekend met Senegalese ambtenaren wat het bouwen van de stad officieel maakt.
Het project is onderverdeeld in meerdere fasen en zou zo’n 10 jaar in beslag moeten nemen en $2 miljard kosten. De eerste fase, het begin van de constructie op 2.000 hectare land, begon al vorige maart. Het landgoed was een gift van Macky Sall, de president van Senegal.
Akon zou geïnspireerd zou door Wakanda, de futuristische stad uit de film van het gelijknamige stripboek “Black Panther.” Het zou de eerste stad in de wereld moeten worden die 100% op groene stroom draait.

Ik denk dat blockchain en crypto in veel opzichten de redder voor Afrika kunnen zijn, omdat het de macht terugbrengt naar de mensen. Cryptocurrency en blockchain-technologie bieden een veiligere valuta waarmee mensen in Afrika zich onafhankelijk van de overheid kunnen ontwikkelen.

Aldus de superster. Akon’s cryptocurrency, Akoin, is echter nog weinig over bekend. Er is momenteel nog geen white paper van uitgegeven. Volgens de officiële website van Akoin zou dat nog voor februari dit jaar gebeuren.
Nieuws over Akon’s cryptocurrency en stad kwam voor het eerst anderhalf jaar geleden al naar buiten, maar er werd destijds vooral met ongeloof op de plannen gereageerd.
Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, zei eind vorig jaar nog dat “Afrika de toekomst zal bepalen” en “vooral die van bitcoin (BTC)!”
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!
abonneren_youtube

Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!
telegram180
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie
crypto-insiders-icon