PremiumATOM koers-analyse: Interessante ontwikkeling traditionele financiële markt, koers stijgt

ATOM heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van 7%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om ATOM te kopen of juist te verkopen.

Hoewel de cryptocurrencymarkt vanochtend nog aan het stijgen was, lijkt het erop dat we ondertussen alweer naar beneden gaan. Gelukkig zijn er nog een aantal coins die wel groene cijfers willen laten zien. Een daarvan is Cosmos (ATOM). De coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 7%. In de afgelopen zeven dagen daalde de coin echter met 2,5%. Door de stijging staat ATOM nu op de 17e plaats op basis van marktwaarde. 

Wat is Cosmos?

Cosmos wil een ecosysteem creëren waarbij verschillende blockchains alsnog met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Dit wordt ook wel een ​​“Internet of Blockchains” genoemd. Binnen Cosmos kunnen verschillende blockchains gebruikmaken van verschillende tools en netwerken om toch met elkaar te kunnen communiceren. Door dit te doen wil Cosmos dat de adoptie en toepasbaarheid van crypto en blockchaintechnologie wordt verhoogd. 

Waarom stijgt ATOM in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit bericht van 21Shares kunnen zijn. In dit bericht wordt er aangegeven dat 21Shares een Cosmos Exchange Traded Product (ETP) heeft gelanceerd. 21Shares heeft zich onlangs al populair gemaakt door een bitcoin ETP te lanceren. Dit is de eerste stap richting de gewilde bitcoin exchange traded fund (ETF). 

Het is natuurlijk goed nieuws voor Cosmos dat er nu ook een ATOM ETP beschikbaar is gesteld. Dit zorgt weer voor extra naamsbekendheid plus traditionele beleggers kunnen nu ook indirect exposure krijgen tot cryptocurrency

Technische analyse

In een vorige analyse over ATOM zagen we een higher high, higher low patroon vormen op de grafiek van ATOM. In die analyse keken we of de nieuwe bodem hoger zou zijn dan de vorige bodem. Die bodem was op dat moment nog aan het vorm. Op dit moment kunnen we stellen dat de  nieuwe bodem inderdaad hoger is dan de vorige bodem. In dit geval is het patroon nog relevant. 

Waar we op het moment nog wel moeite mee hebben is het doorbreken van de vorige piek. Deze piek fungeert zo te zien als sterke weerstand. Wanneer dit niveau doorbroken wordt zouden we verder kunnen stijgen en een nieuwe hogere piek plaatsen. Mocht dit niveau toch een sterker weerstandsniveau zijn dan we hopen dan kunnen we de piek van daarvoor testen als steun. Dit niveau ligt op $30,63.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in ATOM? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel