PremiumAVAX koers-analyse: Stijgt door hoge staking beloningen

AVAX is in de afgelopen periode met maar liefst 11% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele en redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de AVAX koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om de coin te kopen of verkopen.

Een van de top stijgers van vandaag is Avalanche (AVAX). AVAX is sinds de bodem van gister met ongeveer 11% gestegen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we echter een daling van 20%. AVAX staat op het moment van schrijven op de 11e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Avalanche?

Avalanche is een platform waarop ontwikkelaars eigen gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen bouwen. Maar nog belangrijkers, Avalanche biedt ook een platform voor deze ontwikkelaars om hun eigen blockchain op te ontwerpen en te ontwikkelen. Ook wilt het project ervoor zorgen dat de transactiesnelheid, decentralisatie en schaalbaarheid worden verbeterd. Dit was vaak een tekortkoming van de oude traditionele blockchains.

Waarom stijgt AVAX in waarde?

De mogelijke reden van de stijging zou dit bericht kunnen zijn. In dit bericht wordt aangegeven dat investeerders nu 17% annual percentage rate (APR), ofwel rente per jaar, krijgen wanneer zij hun AVAX staken. Dit kan ervoor gezorgd hebben dat yield farmers, investeerders die opzoek zijn naar coin om te staken voor de hoogste APR, geïnteresseerd werden in AVAX en deze coin snel kochten om gebruik te maken van deze kans. De koersstijging zou dus afkomstig kunnen zijn van een snelle hoge vraag naar AVAX.

Technische analyse

In onze vorige analyse van de cryptocurrency keken we naar de koers van AVAX die net een all-time high (ATH) had gemaakt maar toch weer terug kwam. De koers maakte hier een mooie nieuwe bodem op $80. De koers is hier onlangs weer op teruggekomen zoals we beschreven in de vorige analyse. Dit niveau fungeert als prima instapmoment aangezien het een vrij sterke steun is geworden. Een mooi eerste target zou de eerstvolgende weerstandslijn zijn. Mocht de koers hier alsnog doorheen breken dan zou de weerstand daarboven een mooie tweede target kunnen zijn. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in AVAX? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel