Wessel Kersting Wessel Kersting
22/12/2021 11:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:49

Crypto-analyse AVAX: Stijgt met 34%, maar waarom?

Analyses
Crypto-analyse AVAX: Stijgt met 34%, maar waarom?

Foto: SteafPong88/Shutterstock

AVAX is in de afgelopen periode met 34% gestegen. In dit artikel kijken we naar een van de mogelijke fundamentele redenen waarom deze cryptocurrency in waarde is gestegen en analyseren we de AVAX koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om de coin te kopen of verkopen.

Een van de top stijgers van de afgelopen periode is Avalanche (AVAX). Deze coin wist in de afgelopen 24 uur een rendement van ongeveer 4% te halen. In de afgelopen zeven dagen deed AVAX het aanzienlijk beter. In deze periode steeg de coin met ongeveer 34%. Door de stijging staat Avalanche op de 10e plaats op basis van marktwaarde. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is Avalanche?

Avalanche is een platform waarop iedereen haar eigen multifunctionele blockchain en gedecentraliseerde applicaties (dApps) kan bouwen. Avalanche werkt middels smart contracts binnen de Decentralized Finance (DeFi) sector. Daarnaast probeert het platform om enkele beperkingen waar oudere blockchain-platforms mee kampen op te lossen. Denk hierbij aan de lage transactiesnelheid, centralisatie en schaalbaarheid.

Advertentie

Waarom stijgt AVAX in waarde?

De stijging zou onder andere mogelijk te maken kunnen hebben met deze aankondiging. Hierin geeft het project aan dat Frontier V2 live is gegaan. Dit is een mobiele app die geïntegreerd is op Avalanche. Dit zorgt ervoor dat gebruikers via de app ook gebruik kunnen maken van AVAX staking, non-fungible tokens (NFT’s) en TrueUSD (TUSD), een stablecoin op het Avalanche protocol. 

Dit zorgt er dus niet alleen voor dat gebruikers weer net een beetje meer kunnen doen met hun wallet, maar het zorgt er ook voor dat gebruikers gemakkelijk in aanraking komen met nieuwe DeFi applicaties. Dit is juist waar Avalanche zich hard voor maakt.  

Technische analyse

AVAX heeft sinds de vorige analyse wilde sprongen gemaakt. De analyse toonde dat AVAX op $95,50 stond. De koers heeft sindsdien een nieuwe all-time high (ATH) gemaakt op $147. De koers kwam hierna toch weer terug. Maar wat opvalt is dat er steun is gevonden op de oude weerstandslijn. Dit is vaak een erg positief teken. De koers maakte hier inderdaad een bounce en lijkt weer de ATH op te willen zoeken. Mochten we toch weer naar beneden gaan dan zal de steunlijn nogmaals getest worden. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of de lancering van de nieuwe app verder impact gaat hebben op de koers is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. wil jij een positie nemen in AVAX? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
Waarom aanstaande donderdag en vrijdag essentieel zijn voor Bitcoin
Waarom komende woensdag zeer belangrijk is voor de bitcoin koers
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Advertentie