PremiumBTC koersverwachting: 10 jaar oude bitcoin worden verkocht

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam bitcoin (BTC) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier staan onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder klaar voor onze leden.

Recente ontwikkelingen bitcoin

Uit on-chain data van het Bitcoin netwerk is te zien hoe afgelopen week 10-jaar oude BTC weer in beweging is gekomen. In de onderstaande afbeelding zijn de transacties te zien van 10 jaar oude bitcoin. Op 22 september (in rood gemarkeerd) is een totaal van ruim 510 BTC uit de oude wallets verplaatst. De decennium oude bitcoin kwam in beweging nadat bitcoin het afgelopen jaar een sterke koersdaling heeft gekend.

Opvallend is dat sinds het einde van 2020 al periodiek zeer oude bitcoin uit wallets verdwijnt. Dit is suggereert mogelijk dat oude HODL’ers hun winst willen nemen. Wat de exacte oorzaak en motief is van de eigenaren is verder niet duidelijk.

Wat zijn de verwachtingen voor bitcoin?

Of de bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact zullen hebben op de prijs, is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is immers zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en traditionele aandelenmarkten. Daarom is het soms lastig om het juiste moment te bepalen om in een bepaald project te investeren. Een technische analyse kan bijvoorbeeld helpen bij het bepalen binnen welk tijdspan een cryptovaluta interessant (kan) zijn om te kopen of verkopen. Dat kan op basis van bijvoorbeeld de koersgeschiedenis en het identificeren van patronen in prijsbewegingen.

Technische analyse BTC koers

De analisten uit de Premium omgeving van Crypto Insiders hebben onlangs een analyse van BTC gedeeld. Hierin gaven zij aan dat zij nog slecht weer verwachten voor bitcoin. Zoals op de onderstaande grafiek te zien is, hadden zij eerst een kleine stijging verwacht in de vorm van een innerwave 2 voordat de koers daalt. Deze stijging heeft inmiddels plaatsgevonden. Om het 12345 Elliott wave patroon voort te zetten, wordt er nu dus een impulsive wave 3 naar beneden verwacht. In de Discord omgeving van Crypto Insiders houden we deze grafieken up-to-date.

Bovenstaande BTC analyse is op 22 september 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

BTC kopen of verkopen?

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Laatste Nieuws

Volgende artikel