PremiumCrypto-analyse AAVE: 15% stijging door speciale aankondiging

AAVE is vandaag met 15% gestegen. Hieronder is een onderzoek te vinden van AAVE. In dit onderzoek wordt uitgezocht wat de reden van de stijging is. Ook wordt er naar de koers gekeken. Op deze manier kan je een weloverwogen beslissing maken om AAVE te kopen of verkopen.

De top cryptocurrencies hebben weer harde klappen gekregen. Bitcoin (BTC) heeft zelf een bodem van $45.500 geraakt, maar gelukkig gaat het bij andere coins op de markt beter. Een goed voorbeeld hiervan is Aave (AAVE). Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 15%. In de afgelopen zeven dagen steeg de koers van AAVE met ongeveer 12%. Door de stijging staat de coin op de 56e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Aave?

Aave is een op Ethereum (ETH) gebaseerde geldmarkt waar gebruikers stablecoins en andere altcoins kunnen lenen en uitlenen. De leningen worden verstrekt vanuit speciale reserves, ook wel bekend als een liquiditeitspool. Het rentepercentage dat in rekening wordt gebracht, is afhankelijk van het aantal coins dat vastzit in de liquiditeitspools. Mocht de reserve hoog zijn, zal de rente laag zijn om lenen te stimuleren. Mocht de reserve te laag zijn zal de rente hoog zijn om uitlenen te stimuleren. Het Aave-protocol wordt beheerst door AAVE-holders zelf. Houders van de token kunnen voorstellen bespreken en stemmen over voorstellen die de richting van het project beïnvloeden.

Waarom stijgt AAVE in waarde?

Een mogelijke reden dat de koers van AAVE een boost heeft gekregen is deze aankondiging. In deze aankondiging geven de ontwikkelaars aan een nieuw project te zijn gestart met de naam Newt. Newt is een onderzoeks- en ontwikkelingsdivisie van de Aave-bedrijven die zich gaat focussen op het bouwen van innovatieve projecten binnen Web3 in totale transparantie. De kracht achter dit project is dat Newt er naar streeft om alles openbaar te doen en met de hulp van de community. Dit is, zoals ze zelf zeggen, waar crypto voor bedoeld was. 

Technische analyse

AAVE beweegt op het moment helaas nog wel in een neerwaartse trend. De onderkant van het kanaal is opnieuw getest en bleef in stand. Het lijkt erop dat door de stijging de bovenkant van het kanaal opgezocht wordt. Dit niveau zou met deze momentum en extra volume gebroken kunnen worden. Hierna zou de weerstand op $268 getest kunnen worden. 

 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in AAVE? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

 

Laatste Nieuws

Volgende artikel