PremiumCrypto-analyse CEL: Klaar voor een pump?

CEL is vandaag met maarliefst 6,5% gestegen. In dit onderzoekje kijken we naar mogelijk fundamentele redenen over hoe deze cryptovaluta in waarde is gestegen. Ook analyseren we de koers van CEL om je te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing voor het kopen of verkopen van CEL.

Helaas heeft de nacht ook niet veel goeds gebracht voor bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Bitcoin maakt een daling van ongeveer 3% door en ethereum bijna 6%. In de top 100 zijn er ook slechts een aantal coins die in het groen staan, waarvan de meeste stablecoins zijn. In het lijstje groene coins staat Celsius (CEL). CEL steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 6,5%. In de afgelopen zeven dagen daalde de koers echter met 3,5%. Door deze stijging staat de coin op de 94e plaats op basis van marktwaarde. 

Wat is Celsius?

Celsius is een bank- en financiële diensten platform maar dan op basis van cryptocurrencies. Een gebruiker krijgt bepaalde beloningen wanneer zij cryptocurrency stort. Daarnaast bieden ze diensten zoals het afsluiten van leningen en betalingen via een wallet. De rente die gebruikers ontvangen over hun cryptocurrencyspaargeld wordt uitbetaald in de native token van Celsius, CEL. 

Waarom stijgt CEL in waarde?

De precieze reden waarom CEL stijgt is niet duidelijk. Toch zijn er verschillende mogelijke verklaringen voor de vinden op het officiële Twitteraccount van Celsius. Ze zijn namelijk de laatste dagen flink aan het tweeten geweest.

Zo hebben zij een tweet geplaatst over de beta van hun nieuwe platform waar het swappen van coins mogelijk is zonder dat een gebruiker fee’s hoeft te betalen. Mocht dit uiteindelijk een feature worden van het Celsius platform zou dat een mooie toevoeging zijn om goedkoop van coins te swappen. Ook hebben zij deze beta nu beschikbaar gesteld voor personen buiten de U.S.

Daarnaast hebben ze aangekondigd dat er een hoge rente zit op het staken van de CEL token. Dit kan ervoor zorgen dat investeerders die hier gebruik van willen maken snel de token hebben gekocht om te kunnen staken. Dit heeft natuurlijk voor meer interesse gezorgd. 

En tot slot heeft Celsius een update gehad aan hun web app en er staat een cadeau klaar voor de gebruikers van het platform. Daarnaast heeft Celsius nieuwe features toegevoegd aan de desktop versie van het platform. Zoals aangekondigd in deze tweet.

Er is dus genoeg gebeurd rondom het project in hele korte tijd. Dit zouden mogelijke verklaringen kunnen zijn voor de stijging van CEL.

Technische analyse

Ondanks de recente stijging bevindt CEL zich nog wel in een neerwaartse trend. Deze trend begon al rond juni, maar is sinds oktober een scherpere daling begonnen. Deze neerwaartse trend kenmerkt zich aan de lager wordende pieken en de lager wordende bodems. Pas als de neerwaartse weerstand doorbroken wordt kunnen we naar boven kijken. Het project is fundamenteel echter prima bezig, dus deze stijging zou uiteindelijk nog kunnen komen. Daarom is het erg belangrijk zowel de technische grafiek als de fundamentele aspecten van het project in de gaten te hou

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Het zou kunnen dat er nog meer nieuws uitkomt dat nog verdere impact heeft op de koers van CEL. Wil jij een positie te nemen in CEL? In het Discord kanaal voor leden wordt er vaak over verschillende cryptocurrency gesproken en zullen er verdere updates rondom projecten met je gedeeld worden. Op deze manier blijf je up-to-date. Ook kan je hier in contact komen met een van onze analisten. Zij helpen je graag verder een weloverwogen beslissing te maken 

Laatste Nieuws

Volgende artikel