PremiumCrypto-analyse ENJ: stijgt met 10% door deze hype

ENJ is vandaag met maar liefst 10% gestegen. In dit artikel kijken we naar twee mogelijke fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen. We analyseren tevens de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om ENJ te kopen of verkopen.

Er is vandaag genoeg gebeurd rondom zowel bitcoin (BTC) als rond de altcoin markt. Een van de uitschieters van de dag is toch wel Enjin (ENJ) coin. Deze cryptocurrency steeg namelijk in de afgelopen 24 uur met ongeveer 10%. In de afgelopen zeven dagen daalde de coin echter wel met 13%. Door de stijgen staat de coin volgens nu CoinGecko op de 67e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Enjin?

Enjin is actief binnen de crypto en blockchain gaming sector en probeert blockchain te verwerken in video games. Enjin biedt een platform waarop gebruikers digitale objecten kunnen beheren. Niet alleen gamers kunnen via Enjin games spelen, ook game ontwikkelaars kunnen hun spellen aanbieden aan deze gamers via het platform. Ontwikkelaars kunnen via Enjin ook een bepaalde waarde geven aan ingame items. Op deze manier kunnen gamers hun items omzetten naar ENJ als zij dat willen. Ze verdienen dus geld door te gamen.

Waarom stijgt ENJ in waarde?

Een mogelijke reden dat de coin stijgt zou deze tweet kunnen zijn. Hierin geven ze aan dat ze gaan samenwerken NewsCrypto binnen Efinity, een metaverse game van Enjin. Met deze samenwerking willen beide partijen ervoor zorgen dat cryptocurrency meer mainstream gaat worden.

Het doel is tevens gebruikers alles te leren over trading en alles crypto. Dit willen zij bereiken door gebruikers bepaalde certificaten te laten halen en trading challenges te laten doen via een educatieve academie. Met deze update aan de metaverse kunnen gebruikers dus alles te weten komen over cryptocurrency op een speelse manier.

Daarnaast heeft Enjin aangekondigd om non-fungible tokens (NFT’s) naar Twitch te brengen. Streamers krijgen dus binnenkort de mogelijkheid om NFT’s uit te delen aan kijkers. De streamer kan deze NFT’s minten via PlayNFT.io. De streamer krijgt de keus uit een lijst met NFT’s van verschillende games. Deze NFT’s kunnen kijkers dan weer gebruiken binnen die games. Dit nieuws kan de ENJ koers geholpen hebben aangezien NFT’s de laatste tijd erg populair zijn, en daarnaast Twitch een erg grote naam is. Deze samenwerking kan daarom erg goed zijn voor de coin.

Technische analyse

ENJ bevindt zich op dit moment in een opwaarts broadening wedge. Hierin wordt de bodems steeds hoger en de pieken ook. Echter groeit de koers steeds verder uit elkaar. Op dit moment lijkt het alsof de koers richting de onderkant van het trendkanaal beweegt.

Mochten we toch verder wegzakken zal dit niveau ook als eerst getest worden. Op het moment lijken we echter steun te zoeken op de high die is gezet eind augustus, begin september. Mocht dit niveau blijven houden zou dit een bullish teken zijn. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of verdere ontwikkelingen rondom het metaverse en NFT nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in ENJ? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel