PremiumCrypto-analyse GAFI: Pump aanstaande? Een blik op de koers

GAFI is vandaag met ongeveer 9% gestegen. Hieronder kijken we naar mogelijke fundamentele redenen hoe deze coin in waarde heeft kunnen stijgen stijgen en analyseren we de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om GAFI te kopen of verkopen.

De dip die we een aantal dagen geleden zagen wordt weer vervolgd. Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) staan met 3% en 5% respectievelijk in de min. Toch zijn er een aantal mooie uitschieters, waaronder GameFi (GAFI). Deze coin is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 9% gestegen. In de afgelopen zeven dagen steeg GAFI met 21%. Door de stijging staat de coin op de 299e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is GameFi?

GameFi is een platform en one-stop-shop voor game finance. Dit platform is ontworpen voor zowel gamestudio’s en gamers als traders en investeerder. GameFi probeert de gaminggemeenschap de blockchain gaming sector te laten ontdekken door veelbelovende nieuwe blockchain games aan te bieden die zijn ontwikkeld op het BSC- en Polygon-netwerk. Daarnaast is GameFi de eerste marktplaats die cross-game handel met in-game items en non fungible tokens (NFT’s) mogelijk maakt. 

Waarom stijgt GameFi in waarde?

Er is geen directe reden dat deze coin zo hard in waarde is gestegen. Toch zijn er verschillende aspecten die hier wel aan mee hebben geholpen. Het project is op Twitter erg actief. Hier kondigingen ze bijna elke dag wel een nieuwe game aan die uitgegeven wordt op het platform. Daarnaast hebben ze gister een lijst gepost vol met nieuwe Initial Game Offerings (IGO’s) die eraan zitten te komen in december.

Ook gaan ze in een korte tijd verschillende nieuwe samenwerkingen aan. Vandaag hebben ze een samenwerking met Monsterra aangekondigd en in het verleden zijn ze er al veel meer aangegaan.

Tot slot hebben ze kortgeleden de 500.000 volgers gehaald op Twitter. Dit is een grote mijlpaal voor een relatief kleine cryptocurrency. Als we naar projecten kijken met een vergelijkbare marktwaarde, hebben de Twitteraccounts van deze projecten slechts rond de 30.000-50.000 volgers. The Sandbox (SAND) staat op plek 38 op basis van marktwaarde en is een van de grootste metaverse/crypto gaming token en heeft ongeveer 600.000 volgers

Dit is dus relatief gezien niet een erg groot verschil in volgers, maar wel een groot verschil op basis van marktwaarde. Dit plus de vele samenwerkingen, nieuwe IGO’s en vele tweets per dag geeft wel duidelijk aan dat GameFi een erg populair project is. 

Technische analyse

De koers van GAFI werd al weken in een neerwaartse trend verhandeld. Toch lijkt de bodem nu gevonden te zijn, want ongeveer een aantal dagen geleden wist de koers uit het kanaal te breken.

De weg naar boven lijkt te worden ingezet door middel van een higher high, higher low patroon (hogere pieken en hogere bodems). De $200 lijkt voor nu te fungeren als een weerstandsniveau. Dit zal dit een niveau zijn waar we goed op zullen letten. Mocht de koers hier niet doorheen breken dan zullen we terug kunnen vallen op de $165. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Het is erg interessant om de aankondigingen op Twitter rondom deze coin in de gaten te houden. Mocht je er over nadenken een positie te nemen in GAFI kan je terecht in het crypto-insiders Discord kanaal voor leden. Hier bediscussiëren we namelijk het nieuws rondom allemaal verschillende coins en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

 

Laatste Nieuws

Volgende artikel