PremiumCrypto-analyse ICX: Klaar voor een pump?

ICX is vandaag met 9% gestegen. In deze analyse kijken we naar mogelijke fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de koers van de coin. Met deze info kan je een weloverwogen beslissing maken om ICX te kopen of verkopen.

Het lijkt vandaag allemaal weer wat beter te gaan op de markt ten opzichte van gister. Veel coins laten weer groene cijfers zien. Een daarvan is ICON (ICX). ICX steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 9%. In de afgelopen zeven dagen steeg de koers met ongeveer 17%. Door de stijging staat de coin op de 99e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is ICON?

Het is aan de ene kant natuurlijk een goed teken voor de adoptie van crypto dat er de afgelopen jaren vele nieuwe blockchains zijn gemaakt, echter is het soms niet heel handig. Veel projecten hebben hun eigen blockchain en eigen bijbehorende cryptocurrency. Dit werkt onhandig voor een gebruiker aangezien zij voor al deze blockchains dan een aparte coin nodig hebben en alle informatie verspreid staat over verschillende blockchains. ICON wil hier verandering in brengen.

ICON streeft ernaar om de grootste decentrale blockchain te worden. Dit willen zij doen door ervoor te zorgen dat alle nieuwe verschillende blockchains worden gebouwd via ICON. Deze blockchain projecten kunnen via smart contracts alsnog met elkaar in contact komen. Informatie kan zo alsnog van de ene blockchain naar de andere worden overgedragen.

Waarom stijgt ICX?

Een mogelijke reden van de stijging van de coin is deze Twitter thread. Hierin wordt door het project aangegeven dat ze nieuwe voorstellen gaan doen aan token holders. Deze investeerders kunnen door middel van hun tokens voor of tegen de voorstellen stemmen. Er zullen in totaal twee verschillende voorstellen gedaan worden.

Het eerste voorstel is al live en zal gaan over de transactiekosten van het netwerk en het tweede voorstel komt morgen live en zal gaan over de benodigdheden van P-Reps, ofwel A Public Representative (P-Rep). Een P-Rep is een block validator op het ICON netwerk. 

De reden dat de koers stijgt zou hiermee te maken kunnen hebben. Het is natuurlijk altijd goed als het team nog hard werkt aan het project en stappen wil zetten om een zo goed mogelijk product te leveren.

Technische analyse

De koers van ICX laat iets erg moois zien, namelijk een langer termijn opwaartse steunlijn. De koers is op het moment deze steunlijn aan het testen. Dit is een erg belangrijk moment voor de coin. Mocht dit niveau namelijk houden is dit wederom een confirmatie van de opwaartse trend.

Mochten we hier echter wel doorheen breken dan zouden we harder naar beneden kunnen zakken. De eerstvolgende steun zal dan rond de $1.04 en $0,71 liggen. Het technische plaatje ziet er tot nu toe echter bullish uit.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het stemproces nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in ICX? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel