PremiumCrypto-analyse LINK: Waarom chainlink vandaag 13% in de plus staat

Hoewel het grootste deel van de top 100 daalt vandaag zijn er toch nog uitschieters te vinden. Een daarvan is Chainlink (LINK). In de afgelopen 24 uur wist LINK met ongeveer 13% te stijgen. In de afgelopen zeven dagen presteerde de coin toch wat minder goed. Hier verloor het 14% in waarde. Door de stijging staat LINK op de 21e plek op basis van marktwaarde. Het volume steeg in de afgelopen 24 uur met 35%. 

Wat is Chainlink?

Chainlink (LINK) is een gedecentraliseerd oracle netwerk waarmee smart contracts worden verbonden met externe informatie. Een oracle netwerk zorgt voor de verbinding tussen een gebruiker en de server waarop de gebruiker zit. Door deze verbinding kunnen de smart contracts de externe informatie verkrijgen. Chainlink werkt op de Ethereum blockchain. De token van Chainlink kan gebruikt worden om te betalen voor de oracle service op het netwerk.

Waarom is chainlink in waarde aan het stijgen?

De stijging van LINK zou te maken kunnen hebben met een aankondiging die ze hebben gedaan. In dit bericht heeft Chainlink aangegeven dat Eric Schmidt, de voormalige CEO van Google, het LINK team komt versterken door de functie van Strategic Advisor te bekleden. Dit is natuurlijk voor het project goed nieuws aangezien Schmidt bakken met ervaring heeft. 

Schmidt was CEO van Google van 2001 tot 2011. In het begin van deze tijd was google nog erg klein. Tegen het eind van zijn tijd had Google een succesvolle Initial Public Offering, hierbij worden aandelen voor het eerst publiekelijk aangeboden, achter de rug waarbij $23 miljard was opgehaald en zijn er verschillende nieuwe applicaties ontwikkeld waaronder Gmail, Google Maps en Google Chrome. Als hij dit soort dingen voor LINK zou kunnen doen kan dat erg voordelig zijn voor het project.  

Technische analyse LINK

LINK beweegt zich de afgelopen maanden in een opwaarts trendkanaal. Dit kanaal werd eigenlijk gevormd door de opwaartse weerstandslijn. Deze lijn is drie keer getest. De laatste keer dat de lijn getest werd kon de koers er niet doorheen breken, en zakte de koers verder weg. Midden in het kanaal is ook een steunlijn gevormd. De koers is hier echter de afgelopen dagen ook doorheen gebroken om de lagere steun nogmaals te testen, deze blijft nog in stand. Het recente nieuws kan het steuntje in de rug geven die LINK nodig had om de bovenste lijn opnieuw te testen. Hierbij zal de steunlijn een belangrijk punt blijven voor de korte termijn.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in LINK? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel