PremiumCrypto-analyse MATIC: Koers breekt uit en nadert ATH

De markt is vandaag al geweldig bezig. Er zijn weer vele stijgers, waaronder Bitcoin SV en The Sandbox die resultaten in de dubbele cijfers laten zien. Een cryptocurrency die zich vandaag bij dit rijtje mag aansluiten is Polygon (MATIC). MATIC is in de afgelopen 24 uur met 27% gestegen. In de afgelopen dagen zeven dagen laat de coin dezelfde resultaten zien. In die periode zagen we ook een stijging van ongeveer 27%. Door de stijging staat de coin op de 15e plaats op basis van marktwaarde. 

Wat is Polygon?

Polygon geeft zelf aan het antwoord te zijn op de vele proberen die Ethereum (ETH) heeft. Denk hierbij aan hoge gas fee’s en lage transactiedoorvoer. Polygon probeert een gebruiksvriendelijk platform te zijn voor Ethereum-schaling en infrastructuurontwikkeling. MATIC wil er dus voor zorgen dat Ethereum in een multi-chain-systeem verandert, ookwel Internet of Blockchains genoemd.

Waarom stijgt Polygon?

Er zijn een aantal redenen die mogelijk aan de stijging van MATIC te linken zijn. Zo heeft Polygon de ‘Polygon Zk-Day’ aangekondigd. Dit is een community evenement waar verschillende updates naar verluid aangekondigd zullen worden. Daar spreek Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, ook. Dit kan betekenen dat Buterin achter het Polygon project staat, of interesse heeft getoond in de eventuele updates van het netwerk. Wat een goed teken kan zijn voor het project. Ten tweede is Polygon een samenwerking aangegaan met GameOn om verschillende non-fungible tokens (NFT) crypto games te ontwikkelen. Op deze manier toont Polygon dat ze wel geïnteresseerd zijn in de crypto gaming sector en hier meer in willen doen. De crypto gaming sector is de laatste tijd ook erg populair. Dit zou daarom ook een goed kunnen teken zijn voor de coin.  

Technische analyse MATIC

MATIC wilde voor de marktcorrectie al uit het opwaarts driehoekspatroon breken, maar schoot er dus snel weer binnen. De correctie heeft er wel voor gezorgd dat de onderkant van het patroon opnieuw getest werd. Toch is MATIC net uit de opwaartse driehoek gebroken. Als we verder omhoog kijken zien we wat lichte weerstand van het niveau waarop de koers sloot in mei van dit jaar. Dit niveau is gezet op de dag dat de all-time high (ATH) van MATIC is gemaakt. De ATH ligt net iets hoger maar is slechts door een wick van de candle geraakt. Hier ligt echter wel het volgende weerstandsniveau. 

Laatste Nieuws

Volgende artikel