PremiumCrypto-analyse OMI: Hierdoor steeg de koers met 20%

OMI is vandaag met maarliefst 20% gestegen. In dit onderzoek kijken we naar mogelijke fundamentele redenen die de stijging hebben kunnen veroorzaken. We analyseren ook de grafiek zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken om OMI te kopen of te verkopen. 

De markt lijkt een beetje zijwaarts te gaan zoals vandaag te zien in het crypto nieuws. Waar bitcoin (BTC) nog net 0,4% in de plus staat over de afgelopen 24 uur staat ethereum (ETH) met 0,2% in de min. Toch zijn er wel stijgers, waaronder ECOMI (OMI). OMI steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 20%. In de afgelopen zeven dagen steeg de coin ook met 20%. Door de stijging staat OMI op de 80e plek op basis van marktwaarde. 

Wat is ECOMI?

ECOMI heeft VeVe gemaakt. VeVe is een op blockchain gebaseerd digitale collectibles marktplaats waar gebruikers verschillende collectibles kunnen verhandelen en delen via een sociale netwerk service. VeVe biedt daarnaast ook met een ugmented reality showroom. VeVe werkt samen met bekende merken zoals Batman, Superman, Harley Quinn, Ghostbuster, NFL en MLB en nog veel meer.

Waarom is OMI in waarde gestegen?

De stijging van OMI is aan een aantal dingen eventueel te linken. De eerste is een tweet waarin het team aankondigd bezig te zijn geweest met de tweede fase van het migreren van alle non-fungible tokens (NFT’s) naar het Ethereum layer 2 netwerk via Immutable. Alle NFT’s zouden ondertussen opnieuw gemint moeten zijn. 

Ten tweede heeft OMI net een token burn gehad waarbij ongeveer 70 miljoen tokens vernietigd zijn. Dit is een mooi teken doordat de OMI token nu weer een stukje schaarser is geworden. Wanneer er minder aanbod van is, maar de vraag blijft gelijk of stijgt dan kan het zo zijn dat de koers ook stijgt. Dit is natuurlijk een mooi teken!

Technische analyse

OMI werd een periode duidelijk in een zijwaarts trendkanaal verhandeld. Waar de steunlijn al was gevormd door een oude weerstand in september. Op het moment dat de koers aan de onderkant van het kanaal uitbrak werd al duidelijk dat deze lijn nog steeds belangrijk was.

Op het moment van schrijven fungeert deze ook nog als weerstandslijn. Dit niveau zal als eerst gebroken moeten worden en eventueel weer in stand moeten blijven bij een retest als steunlijn. Mochten we dit niveau niet doorbreken zullen we waarschijnlijk weer terugzakken naar de steunlijn op $0,005.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws of een andere token burn nog verdere gevolgen gaat hebben voor het koersverloop is nog onduidelijk. Overweeg jij een positie te nemen in OMI? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel