PremiumCrypto-analyse SAND: Met 21% een van de hardste stijgers

SAND heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 21%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om SAND te kopen of juist te verkopen.

De markt heeft weer een geweldige dag met veel verschillende coins dik in de groene cijfers. Een daarvan is The Sandbox (SAND). De coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 21%. In de afgelopen zeven dagen zagen investeerders de coin met 24% stijgen. Door de stijging staat de coin op de 34e plaats op basis van marktwaarde. 

Wat is The Sandbox?

The Sandbox is een op blockchain gebaseerd computerspel. Spelers kunnen in dit spel hun eigen virtuele wereld creëren en doen wat zij willen. Deze wereld wordt tegenwoordig ook wel een ‘metaverse’ genoemd. Spelers kunnen tijdens het spelen verschillende voorwerpen maken en deze ook verhandelen voor echt geld of andere voorwerpen in het spel. Deze voorwerpen worden verhandeld voor echt geld doordat het non-fungible tokens (NFT’s) zijn. 

The Sandbox heeft net een periode achter de rug waarbij het spel voor het eerst echt speelbaar was. Zoals we in de vorige crypto-analyse bespraken ging dit in samenwerking met grote namen zoals Snoop Dogg of The Walking Dead. Deze testfase is echter kort geleden ten einde gekomen.

Waarom stijgt SAND?

Er zijn een paar mogelijke redenen achter de stijging. Ten eerst is het natuurlijk te zien dat de gehele markt leuke rendementen laat zien. Vaak komt het voor dat als bitcoin (BTC) hard stijgt, de rest ook een boost krijgt. Er zijn op het moment van schrijven maar weinig coins in de top 100 die dalen.

De tweede mogelijke reden van de stijging zou deze aankondiging kunnen zijn. Hierin geeft het team achter het project aan dat er een tweede moment komt waarbij het spel te spelen is. De eerste keer was het slechts voor een klein groepje mensen te spelen. Dit werd ook wel de closed alpha genoemd. Dit waren de eerste groep mensen die het spel mochten testen. Hieruit is veel feedback gekomen.

 Het is al een goed teken dat het team aangekondigd dat het spel straks weer te spelen is. Dit laat zien dat er veel vooruitgang wordt geboekt. In de aankondiging staat dat het spel straks open is voor iedereen om te spelen. Ook dit zou voor investeerders een goed teken kunnen zijn. Wanneer het spel open is voor iedereen, in tegenstelling tot de vorige keer waar er slecht een klein groepje het spel kon testen, zal dat kunnen betekenen dat de SAND token mogelijk gekocht wordt door nieuwe spelers om in het spel uit te geven. Dit kan dus zorgen voor extra vraag naar de token.

Technische analyse

Na de harde stijging van SAND vorige maand moest de koers even afkoelen. Dit ging ook gepaard met de neerwaartse prijsactie van bitcoin. De koers daalde van ongeveer $8 terug naar de steunzone op $4,47. Het is opvallend dat de koers naar dit niveau terug was gezakt. Zoals te zien is op de onderstaande grafiek was dit punt een oude weerstand. Met deze weerstand had de koers moeite tussen 18 en 22 november. In deze periode werd er een bull flag patroon gemaakt. De koers wist hier uiteindelijk toch doorheen te breken en schoot door naar de huidige all-time high (ATH). Dat dit niveau nu weer standhoudt als steun is een erg goed teken. De koers steeg daarna ook met 50% door. Dit zou kunnen betekenen dat we weer langzaam richting de ATH gaan.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor members bespreken we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele aanvullende technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in SAND? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel