PremiumCrypto-analyse UFO: buitenaardse aankondigingen zorgen voor +13% stijging

UFO is vandaag met maar liefst 13% gestegen. In dit artikel onderzoeken we de mogelijke fundamentele redenen die voor deze stijging hebben kunnen zorgen. Ook nemen we een kijkje naar de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om UFO te kopen of verkopen.

Even leek de markt de bodem gevonden te hebben, maar helaas lijkt het erop dat de koersen weer langzaam wegzakken. Toch zijn er uitzonderingen, waarvan UFO Gaming (UFO) er een is. Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 13%. In de afgelopen zeven dagen ging het nog beter en steeg de coin met ongeveer 31%. Door de stijging staat de coin volgens CoinGecko op de 138e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is UFO Gaming?

UFO Gaming is een gedecentraliseerd gaming platform waarbij ze traditionele spellen op de blockchain willen krijgen. Gamers krijgen binnen deze games ook de mogelijkheid om te verdienen tijdens het spelen. De ingame items die de gamers maken, vinden of ruilen zijn non-fungible tokens (NFT’s) en kunnen later weer via een marktplaats verkocht worden voor echt geld. 

Waarom stijgt UFO in waarde?

Er zijn twee mogelijke redenen waardoor de koers van de coin stijgt. De eerste is een listing op KuCoin, een exchange net zoals Bitvavo of Binance. Dat kondigde het project aan via het officiële Twitteraccount. Het is vanaf vandaag mogelijk om de coin te verhandelen via de exchange KuCoin. UFO kan tegen USD Tether (USDT) worden verhandeld. Deze listing zorgt ervoor dat weer veel nieuwe investeerders geïntroduceerd worden aan zowel de coin als de cryptocurrency gaming sector. En aangezien deze sector al erg populair is, zou ook UFO een populaire coin kunnen worden op dit platform

Daarnaast wist UFO nog een leuke strategische samenwerking binnen te halen. UFO gaat samenwerken met Horizon Union. Deze samenwerking omvat verschillende dingen zoals eSport, gaming, NFT’s, streaming, cryptocurrency en tot slot wil UFO Gaming er zo voor zorgen dat ze meer naamsbekendheid krijgen. Dit is dus een goede kans voor UFO Gaming om zich meer te nestelen in de gaming sector.

Technische analyse

Doordat UFO nog niet heel lang bestaat is er ook weinig prijsdata beschikbaar. Hieronder is de grafiek te zien zoals deze op CoinMarketCap wordt getoont. Hier is te zien dat de koers van $0,00003 duidelijk als sterke weerstand fungeert. In november had de koers hier al last van voordat er uiteindelijk in december een uitbraak plaatsvond.

Na een harde daling leek dit niveau wederom voor problemen te zorgen. Op dit moment hangen we er ook net onder en is daarom ook een punt waar goed op gelet moet worden. Misschien dat de nieuwe listing voor veel nieuw volume zorgt waardoor dit weerstandsniveau doorbroken gaat worden. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of de nieuwe listing en samenwerking echt voor een harde prijsstijging zorgen hangt af van verschillende aspecten. Overweeg jij een positie te nemen in UFO? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel