PremiumCrypto-analyse WAVES: Waarom steeg de koers 12%?

WAVES is vandaag met maarliefst 12% gestegen. In dit onderzoek kijken we naar de mogelijke fundamentele reden van de stijging. Daarnaast analyseren we de WAVES koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om de cryptocurrency te kopen of verkopen.

Het is weer een onzekere dag op de markt. Hoewel bitcoin (BTC) in de plus staat, hebben we op dagen als gister geleerd dit niet meteen te vertrouwen. Een coin die ook mooi in de plus staat is Waves Protocol (WAVES). De coin is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 12% gestegen. Helaas staat WAVES over de afgelopen zeven dagen wel nog in de min met ongeveer 16%. Door de stijging staat de cryptocurrency op de 68e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Waves Protocol?

Waves is een multi-purpose blockchain platform die verschillende mogelijkheden ondersteunt, waaronder gedecentraliseerde applicaties (DApps) en smart contracts. Waves probeerde in eerste instantie de eerste generatie blockchain platforms te verbeteren door bijvoorbeeld aspecten als snelheid, bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid te vergroten. 

Waarom stijgt WAVES in waarde?

Een mogelijke reden waardoor WAVES is gestegen is een tweet die geplaatst is op het officiële WAVES Twitteraccount. In deze tweet geeft het team aan dat Waves klaar is voor ‘something huge’, ofwel iets enorms. In de tweet geven ze aan dat dit op 22 december komt. Wat er dan precies komt houden ze nog even geheim. De prijsstijging kan verklaard worden door investeerders die in anticipatie van dit nieuws kopen. 

Daarnaast heeft Waves er een winactie aan vast geplakt waar een deelnemer 100 USDN voor kan winnen. Deze prijs geven ze aan degene die het gekste idee heeft over wat er op 22 december zou kunnen komen. 

Technische analyse

Ondanks de mooie stijging van vandaag ziet het er voor WAVES niet heel bullish uit. Vanaf oktober zitten we al in een neerwaarts trendkanaal. De koers heeft nog geprobeerd om uit dit kanaal te breken maar stootte tegen de weerstand van $22,70 aan.

Hierna schoot de koers toch weer terug het kanaal in. Op het moment hebben we net de onderkant van het kanaal getest. Deze bleef in stand. Voor we echt weer naar boven kunnen kijken zou eerst de bovenkant van het kanaal getest en gebroken moeten worden. De volgende weerstand ligt dan pas weer op $22,70. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws daadwerkelijk op 22 december impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren. Natuurlijk de aankondiging zelf, maar ook het eventuele marktsentiment. Overweeg jij een positie te nemen in WAVES? In het Discord kanaal voor leden bespreken we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel