PremiumDEP koers-analyse: Harde stijging na positief bericht

DEP heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 7% in de afgelopen 24 uur en 70% in de afgelopen week. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om DEP te kopen of juist te verkopen.

De cryptocurrencymarkt leek gister nog een klein herstel te tonen. Toch lijkt het er vandaag op dat we weer verder wegzakken. Een van de top stijgers van vandaag in deze rode markt is DEAPcoin (DEP). De coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 7%. In de afgelopen zeven dagen steeg de coin bijna 10 keer zoveel, met 70%. Door de stijging staat DEP nu op de 271e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is DEAPcoin?

DEAPcoin is een op blockchain gebaseerd non-fungible token (NFT) decentralized finance (DeFi) platform waarop gebruikers NFT’s, games en andere vormen van entertainment kunnen vinden. De DEP token wordt vooral gebruikt voor de NFT marktplaats om NFT’s te kopen die gebruikt kan worden binnen het platform voor de games. Het platform heeft op het moment al meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers en laat een exponentiële groei zien. 

Waarom stijgt DEP in waarde?

Een mogelijke reden achter deze stijging is deze aankondiging van het platform. In deze aankondiging staat dat de Japanse cryptocurrency exchange heeft aangekondigd DEP token te gaan listen. De cryptocurrency zal op 26 januari verhandelbaar zijn voor handelaren van dit platform. Dit is natuurlijk een erg goed nieuwtje aangezien enorm veel nieuwe traders kennis zullen maken met deze coin. 

De stijging zou veroorzaakt kunnen worden door investeerders die DEP in anticipatie op de listing alvast kopen. Een nieuwe listing betekent namelijk vaak een harde stijging in handelsvolume. Mochten ineens duizenden nieuwe traders deze coin willen kopen zal dat kunnen zorgen voor een harde prijsstijging. Deze traders zijn dan hierop voorbereid. 

Technische analyse

De koers van de cryptocurrency lag eigenlijk sinds haar uitgave stil en bewoog zijwaarts. Hier kwam november van vorig jaar toch verandering in. De coin wist ineens hard omhoog te schieten en vormde een bullish flag patroon. De patroon is bevestigd na de uitbraak aan de bovenkant van het kanaal. Het feit dat de neerwaartse weerstandslijn nogmaals getest is is ook een goed teken. Toch is het oppassen geblazen door deze negatieve markt waar we ons in bevinden.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in DEP? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. 

Laatste Nieuws

Volgende artikel