PremiumDFA koers-analyse: Maakt DeFine zich klaar voor een pump?

DFA heeft vandaag een leuke stijging achter de rug van maar liefst 15%. In dit onderzoek nemen we een kijkje naar eventuele fundamentele redenen die de stijging kunnen verduidelijken. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een juiste beslissing kunt maken om DFA te kopen of juist te verkopen.

De non-fungible token (NFT) sector is al tijden erg populair. Het is daarom niet heel gek dat een van de top stijgers van de dag actief is deze sector. DeFine (DFA) is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 15% gestegen. In de afgelopen zeven dagen wist de coin een winst te halen van ongeveer 30%. Door deze stijging staat de coin nu op de 405e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is DeFine?

DeFine is een sociaal NFT platform voor alle content makers, waaronder artiesten, muzikanten, influencers, gamers en zelfs voor atleten. Via het platform kunnen deze personen sneller en makkelijker in contact komen met fans of andere groepen mensen door middel van digitale activa zoals NFT’s en fan tokens. Houders van deze fan tokens kunnen dan weer bepaalde voordelen krijgen. Denk hierbij aan extra content of merchandise, terwijl zij deel uitmaken van een privé gemeenschap.

Waarom stijgt DFA in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging is deze aankondiging. Hierin wordt aangegeven dat het platform van DeFine na maandenlang hard werken eindelijk is geüpdatet naar V3.0. Met deze update zijn er verschillende zaken verbeterd aan het platform en aan een profiel van een gebruiker. De focus is hierbij gelegd op het ‘Social Profile System’. Ook zorgen zij er met deze update voor dat het NFT social profile te gebruiken is op meerdere blockchains. Op deze pagina is meer te lezen over de 3.0 update. 

Daarnaast is de DFA coin net nieuw gelist op BitMart, een exchange net als Binance of Bitvavo. Door deze listing wordt de coin voor een breder publiek verhandelbaar. Mensen die eerst misschien nooit van de coin gehoord, worden nu geïntroduceerd aan het project. Dit kan voor meer volume zorgen. 

Technische analyse

De DFA token is op zichzelf nog een best jonge coin. Er is daarom nog niet super veel prijs data beschikbaar. De informatie die we hebben laat wel een duidelijke zijwaartse trend zien. Met af en toe een uitschieter. Het kanaal werd begin deze maand vrij overtuigend doorbroken, echter schoot de koers toch weer het kanaal in.

Dit is gewoon een teken dat de koers nog niet klaar was voor een verdere opwaartse trend. De onderkant van het kanaal werd daarna getest en bleef wel in stand. Dit is voor nu een prima teken. Het zal slechts een kwestie zijn van wachten tot de zijwaartse trend wordt doorbroken.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in DFA? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel