PremiumdYdX koers-analyse: Ondanks markt crash toch een stijging

dYdX is vandaag met 5% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de dYdX koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om dYdX te kopen of verkopen.

Helaas begon de dag vandaag dramatisch. Waar bitcoin (BTC) door de $40.000 zakte en ethereum (ETH) hard door de $3.000 viel, kleurt de markt nu flink rood. Toch is er een lichtpuntje in deze deprimerende markt genaamd dYdX (DYDX). Deze cryptocurrency steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 5%. Over de afgelopen zeven dagen steeg de coin met ongeveer 2%. Door de stijging staat DYDX op de 153e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is dYdX?

DYDX is de governance token voor het platform van dYdX. dYdX is een non-custodial gedecentraliseerde cryptocurrency exchange. De tokens zorgt ervoor dat handelaren en liquidity providers kunnen meedenken en bepalen over de toekomst van de exchange. Deze token bezitters kunnen namelijk met de token stemmen op bepaalde voorstellen die worden gedaan met betrekking tot het verder uitbreiden of ontwikkelen van het platform. Ook kunnen gebruikers op het platform door middel van smart contracts verschillende cryptocurrencies lenen en uitlenen. 

Waarom stijgt DYDX in waarde?

De stijging zou mogelijk te maken kunnen hebben met dit bericht op Twitter van de oprichter van het project. In dit bericht geeft hij aan dat dYdX volgende week uitkomt met twee grote lancering aankondigingen. Dit kan in principe over van alles gaan. Dit zou kunnen betekenen dat het project met nog verdere toevoegingen voor het platform komt of dat ze een nieuw product zullen lanceren.

Wat de aankondigingen precies zijn is echter nog onbekend. We weten ondertussen dat in de cryptocurrencywereld zelf aankondigingen van aankondigingen al een reactie kunnen uitlokken. Het zal dus niet gek zijn als handelaren op basis van deze aankondiging alvast een aantal coins hebben gekocht en hierdoor de prijs omhoog hebben geduwd. 

Technische analyse

Ondanks de stijging bevinden we ons nog wel in een flinke neerwaartse trend. Het lijkt erop alsof de koers door deze stijging wel de bovenkant van het kanaal wil opzoeken. Voor een uitbraak moeten we wel nog meer nieuw volume bijkomen. Deze momentum zou hiermee opgepakt kunnen worden en de stijging verder worden ingezet. Dit zou een mogelijkheid zijn als de aankondigingen van volgende week sterk zijn. De twee weerstandslijnen zouden hiermee dan gebroken kunnen worden. Tot die tijd is de trend helaas nog neerwaarts.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in dYdX? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

 

Laatste Nieuws

Volgende artikel