PremiumFTT koers-analyse: $400 miljoen opgehaald, koers stijgt hard

FTT heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 8%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die deze stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om FTT te kopen, of juist te verkopen.

Een van de hardste stijgers komt vandaag uit een wat onverwachte hoek. Dit is namelijk FTX Token (FTT). Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 8%. In de afgelopen zeven dagen zagen we de waarde van deze cryptocurrency met ongeveer 7% toenemen. Door de stijging staat FTT op de 26e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is FTX Token? 

FTT is een token die gebruikt kan worden op het platform van FTX, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld op basis van volume. Deze token is eigenlijk het beste te vergelijken met de Binance coin (BNB). Deze token zorgt ervoor dat gebruikers van het desbetreffende platform korting krijgen op transactiekosten of andere voordelen. FTT zorgt er ook voor dat stakers op het platform een hogere beloning krijgen.

Waarom stijgt FTT in waarde?

Een mogelijke reden voor de stijging zou dit nieuws kunnen zijn. Het is zo dat de Amerikaanse tak van FTX in een recente investeringsrode ongeveer $400 miljoen heeft kunnen ophalen. Hierdoor heeft FTX US een waardering gekregen van $8 miljard. Dit is bij elkaar natuurlijk goed nieuws voor het platform. Met het geld is het platform van plan om het platform in Amerika verder uit te breiden. 

Technische analyse

In de vorige analyse van FTT keken we naar een neerwaarts kanaal dat was gevormd op de grafiek. Op dat moment leek het alsof de koers naar boven wilde uitbreken. Deze uitbraak is echter uitgebleven. We gaven in de vorige analyse al aan dat wanneer dit zou gebeuren de koers mogelijk naar de onderkant van het kanaal zou kunnen zakken. Dit is ook gebeurd. De daling was in een hele korte tijd ingezet. De onderkant is perfect geraakt. Dit was tevens ook een mooi instapmoment geweest aangezien veel steun lag. Op dit moment zijn handelaren druk bezig met de koers weer naar de bovenkant van het kanaal te brengen. Misschien gaan we ditmaal wel een uitbraak zien. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in FTT? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

 

Laatste Nieuws

Next Post