PremiumFXS koers-analyse: Snelle stijging na mooie samenwerking

FXS heeft in de afgelopen dagen een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 67%. In dit artikel kijken we naar fundamentele redenen die achter de stijging schuil gaan. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om FXS te kopen of juist te verkopen.

Merendeels van de coins vandaag laten gelukkig kleine groene cijfers zien. Een van de uitschieters van de dag is Frax Shares (FSX). Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 7%. In de afgelopen zeven dagen wist de cryptocurrency een rendement te behalen van ongeveer 67%! Door de stijging staat FSX op de 103e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Frax Shares?

Het Frax Protocol is de eerste fractional-algorithmic stablecoin systeem. Dit wil zeggen dat de Frax stablecoin zowel deels activa als cryptografische algoritmes als onderpand heeft om de stablecoin stabiel te houden. Het doel van de op Ethereum gebaseerde stable coin is om een schaalbaar gedecentraliseerd algoritmisch geldsysteem op te zetten in plaats van fixed-supply digitale activa zoals bitcoin (BTC). Er zijn binnen het Frax Protocol twee onderdelen: De Frax (FRAX) stablecoin, welke is gemaakt om 1:1 de Amerikaanse dollar te volgen, en de Frax Shares (FSX), welke een governace en utility token is.

Waarom stijgt Frax Shares in waarde?

De stijging zou mogelijk verklaard kunnen worden door deze samenwerking die het protocol is aangegaan. Frax Protocol is een samenwerking aangegaan met Celer’s cBridge. Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat de FRAX token gebridged kan worden met een aantal van de grootste bridge namen zoals: Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche, Fantom, Arbitrum en Boba met een lagere transactiekosten en snellere transactiesnelheid. 

Daarnaast kondigen ze ook direct aan dat er ondersteuning aan zit te komen voor de governance token FSX naast meerdere dingen in de toekomst. Deze samenwerking is dus erg voordelig voor de toekomst van het project. Erg goed om te zien dat het project grote stappen maakt.

Technische analyse

Helaas is er op het moment nog niet heel veel prijsactie beschikbaar van FXS, echter de prijsactie die beschikbaar is laat toch wel een positief plaatje zien. Hierin is duidelijk een higher high, higher low patroon te zien. Dit wil zeggen dat de bodems steeds hoger worden en de pieken ook, waardoor de koers in een soort trapvorm naar boven gaat. Een mooie entry zou de vorige piek (groene lijn) kunnen zijn. Als we hier steun op vinden zou dat een erg bullish teken zijn. Mochten we uiteindelijk toch weer onder de bovenste rode lijn komen is het patroon verbroken.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in FXS? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel