PremiumHTR koers-analyse: Deze ontwikkeling kan een stijging veroorzaken

HTR heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 13%. In dit artikel nemen we een kijkje naar fundamentele redenen achter de stijging. Ook analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om HTR te kopen of juist te verkopen.

Een van de top stijgers van de dag is Hathor (HTR). Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 13%. In de afgelopen zeven dagen daalde de koers met ongeveer 1%. Door de stijging staat de cryptocurrency op de 249e plaats op basis van marktwaarde. 

Wat is Hathor?

Hathor wil een schaalbaar platform bieden waar ontwikkelaars hun eigen tokens op kunnen ontwikkelen en uitgeven. Hierbij willen zij er ook voor zorgen dat het platform zo makkelijk mogelijk te gebruiken is en waar gebruikers binnen een minuut zelf hun eigen tokens op kunnen uitgeven. De tokens die gemaakt worden op de Hathor blockchain zullen dezelfde schaalbaarheid en beveiligingsparameters hebben als de HTR token.  

Waarom stijgt HTR in waarde?

Een mogelijke reden zou met deze post te maken kunnen hebben. In deze post wordt aangegeven dat de halving van Hathor er bijna is. Met een halving zullen het aantal nieuw geminde HTR tokens per block gehalveerd worden. Op dit moment komen er 32 nieuwe HTR coins bij per gemined block. Na de halving zullen dit er nog maar 16 zijn. 

Het kan zijn dat investeerders in anticipatie op de halving alvast HTR kopen. Dit proces is namelijk te vergelijken met de Bitcoin halving. Een halving zorgt vaak op een middellange termijn voor een stijging van de koers. Dit is te verklaren doordat de nieuwe toestroom van coins afneemt terwijl de vraag gelijk blijft of zelfs stijgt. Nieuwe coins worden schaarser. Miners willen hun coins ook nog niet verkopen omdat zij dan ineens de helft minder krijgen voor hun moeite dan voorheen. Meer vraag dan aanbod zorgt voor een koersstijging.

Technische analyse

Hathor is op het moment bezig met een mooie opwaartse trend. Hierbij is de steunlijn een gebogen lijn. Dit wil zeggen dat de bodems eigenlijk steeds hoger worden, maar alsnog verbonden zijn. Hierbij zou een retest van deze steunlijn een mooi instapmoment zijn. Voor de zekerheid kan een stoploss geplaatst worden net onder deze lijn. Een eerste mooie target zou de weerstand van de lokale piek kunnen zijn. Een eventuele hogere target kan de weerstandslijn van het trendkanaal zijn. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in HTR? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel