PremiumIMX koers-analyse: Samenwerking met game gigant zorgt voor stijging

IMX is over de afgelopen periode met 13% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de koers van IMX zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om de coin te kopen of verkopen.

Een van de hardst stijgende coins van de afgelopen periode is Immutable X (IMX). Deze coin wist namelijk in de afgelopen periode met ongeveer 13% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we echter een negatief rendement. De koers daalde namelijk met bijna 11%. IMX staat op het moment van schrijven op de 142e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Immutable X?

Immutable X wilt een oplossing bieden voor het schaalbaarheidsprobleem op Ethereum (ETH) voor non-fungible tokens (NFT) door middel van een Layer-2 oplossing. Immutable X lost niet alleen dat probleem op maar weet ook nog verbeteringen te hebben voor de lage schaalbaarheid, slechte gebruikerservaring en ontwikkelaarservaringen. Al deze punten worden op de best mogelijke manier aangeboden op het platform van Immutable X.  

Waarom stijgt IMX in waarde?

De stijging zou mogelijk verklaard kunnen worden door dit bericht op het Twitter-account van Immutable X. Hierin wordt er aangegeven dat Immutable X een samenwerking is aangegaan met een bekend gamebedrijf Kongregate dat al actief is sinds 2016. De mede-oprichter van Immutable X geeft zelf aan dat hij als kind alle spellen speelde van deze uitgever. Het is dus mooi om te zien dat deze oude populaire bedrijven nu toch de weg naar cryptocurrency land aan het opzoeken zijn.

Dit is voor Immutable X natuurlijk een mooie samenwerking omdat zij nu de NFT’s kunnen verzorgen voor nieuwe games die Kongregate zal uitgeven. Omdat het ook al een erg populaire uitgever is hebben zij ook al genoeg fans die deze games zullen spelen. Het zal erg interessant zijn om te zien met welke spellen de twee bedrijven kunnen komen.

Technische analyse

Helaas is er op het technische plaatje nog niet zo gek veel veranderd ten opzichte van de vorige analyse. Het leek er toen op dat we misschien de neerwaartse trend zouden kunnen doorbreken. De candle van die dag leek de neerwaartse trendlijn ook overtuigend te hebben gebroken echter is het goed om te wachten om te kijken waar deze sluit. Zoals nu te zien is is er van de stijging van die dag slechts een lange wick aan de bovenkant over. De koers schoot toch weer heel snel terug onder de neerwaartse weerstandslijn en sindsdien traden we er nog onder dit niveau. Het lijkt er echter nu wel op dat we een dubbele bodem hebben gezet. Zal dit voor een reversal kunnen zorgen?

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of deze samenwerking nog verdere impact gaat hebben op de koers hangt af van een groot aantal factoren. WIl jij een positie nemen in IMX? In het Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel