PremiumLINK koers-analyse: Chainlink is sterk bezig en stijgt 32%

De koers van chainlink (LINK) is vandaag met 6% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptocurrency in waarde is gestegen en analyseren we de LINK koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om LINK te kopen of te verkopen.

Een van de hardste stijgers van de dag is chainlink (LINK). Deze crypto steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 6%. In de afgelopen zeven dagen wist de coin zelfs een rendement te behalen van ongeveer 32%. Door deze stijging staat LINK nu op de 16e plaats qua grootste crypto op basis van de marktwaarde.

Wat is Chainlink?

Chainlink (LINK) is een op Ethereum (ETH) gebaseerd gedecentraliseerd netwerk van oracles die ervoor zorgen dat smart contracts worden verbonden met externe informatie. Een oracle-netwerk faciliteert de connectie tussen een gebruiker van het netwerk en de server waar zij op zit. Via die verbinding krijgen de smart contracts externe informatie. Men kan met de LINK token betalen voor de server op het netwerk. 

Waarom stijgt LINK in waarde?

Er is echter geen directe duidelijk reden die achter de stijging schuil gaat. Toch zijn er een aantal ontwikkelingen te volgen via het Twitteraccount van Chainlink die laten zien dat het project zeer actief bezig is. 

Het eerste bericht gaat over OpenOcean, een cryptocurrency aggregator. In dit bericht wordt aangegeven dat OpenOcean Chainlink gaat integreren in haar platform. OpenOcean wil via Chainlink ervoor zorgen dat limit orders uitgevoerd kunnen worden op het platform. Deze manier van orders plaatsen is vergelijkbaar met limit orders die we ook op reguliere gecentraliseerde exchanges zien. Het OpenOcean platform is een redelijk groot platform en ze hebben op Twitter ongeveer 235 duizend volgers. Voor Chainlink is dat dus een mooie ontwikkeling.

Daarnaast is te zien dat Chainlink druk bezig is met verschillende projecten. Chainlink groeit zelfs zo hard dat het team geld heeft uitgetrokken voor het onderhouden van hun community. Zo financiert Chainlink TheLinkMarine om chainlinkecosystem.com uit te breiden en te onderhouden. Chainlinkecosystem.com is een onafhankelijke website waar de meest recente samenwerkingen met Chainlink en andere informatie is te vinden.

Daarnaast zijn vinden ook meerdere kleinere samenwerkingen en integraties van het Chainlink protocol plaats. Voorbeelden zijn ZooDAO , Frax Finance en PixelGlyphs. Dit laat zien dat Chainlink een gewilde tool is voor veel verschillende projecten.

Technische analyse

Op de lange termijn ziet LINK er prima uit. De koers beweegt in een brede opwaartse trendkanaal op de wekelijkse grafiek. De koers is zojuist teruggekomen op de onderste steunlijn en heeft dit niveau vast kunnen houden; een goed teken. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat we op de lange termijn weer richting de bovenkant van het kanaal kunnen bewegen. Een eerste target is wellicht de interne weerstandslijn van de trend. Het zal interessant zijn om te zien of alle samenwerkingen met Chainlink ervoor kunnen zorgen dat de koers tot nieuwe hoogtes stijgen. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in LINK? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook delen onze analisten hier additionele technische analyses die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel