PremiumMANA koers-analyse: Decentraland viert verjaardag en nodigt jou uit

MANA is met ongeveer 13% gestegen. Hieronder kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om MANA te kopen of juist te verkopen.

Een van de hardste stijgers van de dag is vandaag Decentraland (MANA). Deze coin wist met ongeveer 13% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we de koers met ongeveer 4% afnemen. Door de stijging van de afgelopen dagen staat MANA op de 35e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Decentraland?

Decentraland is een project dat actief is in de metaverse sector. Het is namelijk een crypto game waarbij gebruikers op basis van virtual reality in een virtuele wereld kunnen leven. In deze virtuele wereld kunnen spelers voorwerpen maken, verzamelen en ruilen. Deze voorwerpen werken namelijk middels een non-fungible token (NFT) waarbij er wordt bijgehouden wie de eigenaar is van welke voorwerpen middels de Ethereum (ETH) blockchain.

In dit spel is er geen doel. Spelers kunnen zelf beslissen wat ze doen. Dit is een beetje vergelijkbaar met een spel als Minecraft of Habbo Hotel. Een speler zou bijvoorbeeld een eigen business kunnen beginnen of experiences aanbieden aan andere spelers. Deze andere spelers betalen dan voor de service die diegene levert. Op deze manier kan de speler echt geld verdienen in een virtuele wereld. Dit concept komt overeen met een andere metaverse als The Sandbox (SAND).

Waarom stijgt MANA in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit bericht kunnen zijn. Dit bericht is gepost naar aanleiding van de verjaardag van Decentraland. Het project is gister twee jaar oud geworden en dit willen ze vieren. Om dit te vieren hebben ze een evenement opgezet in Decentraland. Hiervoor hebben ze al aangekondigd dat er een grote quest is opgezet die spelers kunnen aangaan, er zal een montage van de DCL Film Club inzendingen worden getoont, er zullen verschillende speciale prijzen worden weggegeven en als klapper op de vuurpijl is er een live concert van Akira the Don.

Er zal dus genoeg te doen zijn in de metaverse van Decentraland. Deze update zou mogelijk voor nieuwe hype gezorgd kunnen hebben waarbij investeerders besloten de token te kopen. Zo’n evenement laat maar weer zien waar een metaverse toe in staat is.

Technische analyse

Op de grafiek van MANA is vooralsnog een neerwaartse trend te zien. De pieken worden steeds lager en de bodems ook. Toch zien we dat de laatste bodems wel omhoog beginnen te krullen. Of dit het begin is van een trend reversal is nog onduidelijk echter lijkt het er niet op. Het sentiment over de gehele markt is op het moment nog erg bearish, dus een trend reversal wordt niet verwacht. Toch is het erg interessant om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Mochten we toch naar boven uitbreken hebben we nog een aantal verschillende weerstand niveaus waar we de strijd mee aan zouden moeten gaan voor we echt hard omhoog kunnen. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in MANA? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel