PremiumMETIS koers-analyse: Koers stijgt door NFT samenwerking

METIS heeft vandaag als een van de weinige coins een stijging laten zien van maar liefst 12%. Hieronder kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om METIS te kopen of juist te verkopen.

De markt ligt flink op haar gat. Er zijn weinig coins die positieve resultaten laten zien. Toch is er een uitschieter. Dit is MetisDAO (METIS). Deze coin wist een rendement te behalen van ongeveer 11% in de afgelopen 24 uur. Over de afgelopen zeven dagen ging het iets minder goed. In die periode daalde de coin namelijk met ongeveer 12%. Op het moment van schrijven staat METIS op de 197e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is MetisDao? 

MetisDao wil een gebruiksvriendelijk, schaalbaar, goedkoop en volledig werkend Layer-2 framework aanbieden waarmee applicaties en bedrijven van Web2 naar Web3 kunnen overgaan. Doordat het platform erg schaalbaar is kan het voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij aan non-fungible token (NFT) platformen, sociale platformen, gaming gemeenschappen, yield farming platformen, DEX trading en nog veel meer.

Waarom stijgt METIS in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging van deze coin zou deze samenwerking kunnen zijn. In het bericht staat dat Metis een samenwerking is aangegaan met Tofu NFT. Tofu NFT is een gedecentraliseerde NFT marktplaats met real-time veiling functionaliteiten. Een gebruiker kan dus live tegen andere kopers strijden om een NFT te bemachtigen. 

Het goede nieuws is dat deze samenwerking goed werd ontvangen door de community. Dat blijkt ook nog maar eens uit deze tweet van Metis zelf. Hierin geven ze aan dat het volume van NFT’s op het netwerk keihard is gestegen. Dit was dus een erg goede zet van het project. Ook zijn er al een aantal verschillende projecten naar Tofu NFT gekomen zoals deze Bored Ape Kid Club NFT lijn.

Technische analyse

Helaas is er geen gedetailleerde grafiek beschikbaar over METIS echter kunnen we in deze grafiek alsnog niet dat over de afgelopen maanden er erg veel is gebeurd rondom de koers van METIS. Begin dit jaar noteerde de koers nog rond de $250 en $320. Deze waardering is echter erg snel gedaald na de correctie die we op de markt zagen. Op dit moment ziet de prijsactie er alsnog niet heeft kunnen herstellen. Als we de pieken van de afgelopen weken met elkaar verbinden kunnen we een neerwaartse trend zien. Zolang deze nog niet is doorbroken zouden we zelfs nog verder naar beneden kunnen. Het is dus oppassen geblazen met METIS op basis van technische analyse

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in METIS? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel