PremiumPOWR koers-analyse: Stijgt 56% nadat whale groots inkoopt

POWR heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 56%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om POWR te kopen of juist te verkopen.

Het nieuwe jaar is net begonnen en er zijn nu al weer veel coins die hard zijn gestegen. Een mooi voorbeeld hiervan is Powerledger (POWR). Deze coin is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 56% gestegen. In de afgelopen zeven dagen zagen we de coin met ongeveer 45% stijgen. Door deze stijging staat Powerledger op de 178e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Powerledger?

powerledger is een op Ethereum (ETH) gebaseerd project die het mogelijk wil maken om energiehandel peer-to-peer te maken. Hiermee kunnen investeerders bijvoorbeeld elektriciteit kopen en verkopen. Ook ondersteunt Powerledger verschillende wind- en zonne-energieprojecten. 

Waarom stijgt POWR in waarde?

Er is geen duidelijke fundamentele reden van de stijging te vinden. Wel een mogelijke katalysator is dit bericht van Whale Alert op Twitter. Hierin wordt aangegeven dat een grote investeerder, ook wel whale genoemd, een groot aantal POWR van de exchange Bittrex haalt. In dit geval gaat het om 9 miljoen tokens. Dit is ongeveer 2% van de total supply van POWR. 

Dat grote getale coins van een exchange gehaald worden is vaak voor een coin een goed teken. Dit betekent namelijk dat een whale veel interesse heeft in een bepaalde coin. Mensen die met zoveel geld investeren weten vaak ook wel wat zij doen en welke coins potentie hebben. Het kan ook zijn dat deze whale inside information heeft. Hoewel dit in de traditionele aandelen wereld illegaal is, is daar in deze sector nog geen wet voor. 

Daarnaast wil dit ook zeggen dat er weer minder coins in omloop zijn. Als de 9 miljoen coins in een cold wallet worden bewaard zullen deze onverhandelbaar worden voor een langere tijd. Hierdoor worden de coins die nog wel in omloop zijn weer net dat beetje schaarser.

Technische analyse

In de vorige analyse van een aantal weken geleden van POWR hebben we de driehoek getekend. Op dat moment stond de coin op het moment uit te breken. Zoals we nu kunnen zien was dit niet overtuigend gelukt. De koers schoot weer de driehoek in en heeft hierdoor weer een kleinere driehoek gevormd in de grotere driehoek. Een mooie entry zou de oplopende steunlijn zijn mochten we verder terug corrigeren. Een eerste target zou de weerstand zijn. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in [[COIN]]? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

 

Laatste Nieuws

Volgende artikel