PremiumQNT koers-analyse: Quant gaat ontwikkelaars aantrekken met gratis cursus

QNT is vandaag met maar liefst 16% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de QNT koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om QNT te kopen of verkopen.

Hoewel de grootste coins op de markt vannacht flinke klappen kregen lijken de meeste toch direct daarna een redelijk herstel doorgemaakt te hebben. Een van de hardste stijgers van vandaag is Quant (QNT) geworden. Deze coin wist over de afgelopen 24 uur met ongeveer 16% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen boekte we ook nog een positief resultaat van 1%. Door de stijging staat QNT op de 66e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Quant?

Een van de producten die Quant levert zijn Multi Ledger Tokens (MLT) die worden verschaft aan grote partijen. Denk hierbij aan banken, centrale banken, betalingsplatforms of andere bedrijven die in de FinTech actief zijn. Deze MLT’s kunnen op verschillende blockchains tegelijkertijd worden uitgegeven als een stablecoin en representeert dezelfde waarde op elke blockchain. Een voorbeeld van een MLT zijn de central bank digital currencies (CBDC) die onlangs veel in het nieuws voorbij zijn gekomen. Daarnaast heeft Quant als doel het verbinden van netwerken en blockchains op een wereldwijde schaal zonder dat de interoperabiliteit en efficiëntie wordt aangetast. 

Waarom stijgt QNT in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging van de coin zou dit bericht kunnen zijn van het project. Hierin wordt aangegeven dat Quant een cursus heeft ontwikkeld dat gaat over hoe een ontwikkelaar om kan gaan met de blockchain. Deze cursus hebben zij samen ontwikkeld met King’s College London. De cursus is gratis en de ontwikkelaars krijgen over alle blockchain wat te weten. Na het afronden van deze cursus krijgen zij ook een certificaat van Quant en King’s College London. 

Dit is natuurlijk een erg slimme zet van Quant. Op deze manier kunnen zij veel nieuwe ambitieuze ontwikkelaars ontmoeten die uiteindelijk misschien wel het Quant team kunnen versterken. Mochten zij dit niet willen doen heeft Quant er in ieder geval voor gezorgd dat er weer een ontwikkelaar de sector in komt wat uiteindelijk kan helpen met het ontwikkelen van interessante projecten en het volwassen maken van de sector. Een interessante ontwikkeling dus!

Technische analyse

Hoewel dit erg leuke ontwikkelingen zijn, zijn dit gebeurtenissen die moeten ontwikkelen over een langere termijn om echt de impact ervan te kunnen meten. Op dit moment is er nog niet gek veel veranderd aan de grafiek van de coin. We kunnen duidelijk een neerwaartse trend spotten op de dagelijkse grafiek. Zolang deze niet aan de bovenkant weet uit te breken gaan we alleen nog maar verder naar beneden. Onlangs in de bovenkant van het kanaal wel getest maar konden we er nog niet doorheen breken. Het lijkt erop dat de koers weer langzaamaan naar boven wilt gaan. Gaan we een retest zien?


Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in QNT? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel