SimpleFX review

SimpleFX is een handelsplatform waarop het mogelijk is om te handelen in valuta, aandelen, grondstoffen en natuurlijk cryptocurrencies. Het platform is opgericht in 2014 en het hoofdkwartier staat op het tropische Saint Vincent en de Grenadines.

Naar SimpleFX

Ideaal voor handelaren

Leverage trading staat centraal

Geen handelskosten!

Bitcoin Lightning Network integratie

Gebruikersvriendelijk

App voor zowel iOS als Android

Geregistreerd op Saint Vincent en de Grenadines

Gebrek aan regulatie

Over

Navigeer snel naar …

SimpleFX SimpleFX SimpleFX SimpleFX SimpleFX

Klantbeoordeling

Gebruikers van SimpleFX waarderen vooral het gebruiksgemak en de snelle uitvoering van transacties. De responsieve klantenservice wordt ook vaak genoemd in positieve recensies. Op Trustpilot wordt SimpleFX beoordeeld met 3,1 sterren. Hoewel dat natuurlijk altijd beter kan, is het wel gewoon een ruime voldoende. Een puntje hierbij is wel dat er weinig reviews gedaan zijn.

scoort een 3,0 uit 28 reviews.

3,0
simplefx_review_klantbeoordeling

Onze ervaring

simple_fx_review_onze_ervaring_gemak

Tijdens onze ervaring met SimpleFX hebben we gemerkt dat het platform inderdaad eenvoudig te navigeren is en dat de uitvoering van transacties snel verloopt. Het aanbod van verschillende handelsinstrumenten is indrukwekkend, en het ontbreken van een minimum stortingseis maakt het platform toegankelijk voor handelaren met verschillende budgetten en ervaringsniveaus.

De web-based interface van SimpleFX is intuïtief en overzichtelijk, met grafieken en hulpmiddelen die gemakkelijk te begrijpen zijn voor zowel beginners als ervaren handelaren. De mogelijkheid om een demo-account te gebruiken is een groot voordeel, omdat dit handelaren in staat stelt om het platform te verkennen en te oefenen zonder risico te lopen.

SimpleFX biedt ook een mobiele app voor iOS en Android, die het mogelijk maakt om onderweg te handelen. De app is goed ontworpen en functioneert soepel op zowel smartphones als tablets.

De mogelijkheid om te handelen met hefboomwerking tot 1:500 kan aantrekkelijk zijn voor ervaren handelaren, maar beginners moeten voorzichtig zijn met het gebruik van hefboomwerking, aangezien dit het risico op verliezen aanzienlijk kan verhogen.

Handelskosten bij SimpleFX

SimpleFX hanteert een spread-gebaseerd kostenmodel, wat betekent dat er geen vaste commissies zijn. De spreads zijn concurrerend en variëren afhankelijk van het handelsinstrument. Voor cryptocurrencies zijn de spreads relatief laag, wat gunstig is voor handelaren.

Doordat er eigenlijk geen handelskosten zijn is SimpleFX daarom bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor een daytrader, die elke dag een grote hoeveelheid transacties maakt

Voorbeeldkosten Storten Opname
Bitcoin Gratis Max 0,0002 BTC
Cardano Gratis Max 0,2 ADA
Chainlink Gratis Max 0,8 LINK
Cosmos Gratis Max 0,015 ATOM
Litecoin Gratis Max 0,001 LTC
simplefx_review_CTA

Handel 24/7 op wereldwijde markten

Maak gratis een account aan

Het storten en opnemen van crypto werkt voor mij razendsnel.
– Anoniem

Klantenservice bij SimpleFX

De klantenservice van SimpleFX is 24/7 beschikbaar via live chat en e-mail. We hebben de live chat getest en ontvingen snel en behulpzaam antwoord op onze vragen. Ook de e-mailondersteuning was responsief en informatief.

De SimpleFX app

Beoordeling SimpleFX app

  • Beschikbaar voor Android en iOS
  • Verschillende betaalmethodes
  • Gebruikersvriendelijk
  • Echte koersen
  • Leverage trading
  • Zelfde functies als op dekstop

Beoordeling SimpleFX app

De SimpleFX mobiele app is gebruiksvriendelijk en stelt handelaren in staat om overal en altijd toegang te hebben tot hun account. De app is compatibel met iOS en Android en biedt een soepele ervaring met snelle uitvoering van transacties.

Handel in crypto en aandelen

Omdat SimpleFX van oudsher een CFD (contract for difference) platform is, is het ook mogelijk om naast cryptocurrencies ook in aandelen te handelen. Dat zorgt ervoor dat je eigenlijk alles op een enkele plek bij elkaar. Dit zie je vandaag de dag maar weinig en is toch wel een van de dingen die SimpleFX onderscheidt.

simplefx_app_screenshots_869x652

Stap 1

Het registratieproces bij SimpleFX is eenvoudig en snel. Gebruikers kunnen zich aanmelden met hun e-mailadres of via sociale media zoals Facebook, Google of Apple.

Stap 2

Na het invullen van de basisinformatie en het verifiëren van het e-mailadres, kunnen gebruikers direct beginnen met handelen op het platform. Voor het opnemen van winsten is aanvullende verificatie vereist, zoals het verstrekken van identiteitsbewijs en bewijs van adres.

Stap 3

Het is belangrijk om te weten dat SimpleFX geen diensten aanbiedt aan inwoners van bepaalde landen, zoals de Verenigde Staten, Japan en Iran.

Veiligheid

SimpleFX heeft sinds de oprichting in 2014 een solide reputatie opgebouwd en is tot nu toe vrij gebleven van grote beveiligingsincidenten. Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals SSL-encryptie en tweefactorauthenticatie (2FA) om de veiligheid van gebruikersgegevens en fondsen te waarborgen. Daarnaast hanteert SimpleFX strikte interne procedures en risicobeheer om potentiële bedreigingen te minimaliseren.

Hoewel SimpleFX geen licentie heeft van een grote financiële toezichthouder, heeft het bedrijf bewezen betrouwbaar en veilig te zijn voor handelaren. Het is belangrijk voor gebruikers om zelf ook verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van hun account, door sterke wachtwoorden te gebruiken en 2FA in te schakelen.

In conclusie biedt SimpleFX een gebruiksvriendelijk en veilig handelsplatform met concurrerende spreads en een breed scala aan handelsinstrumenten. Het platform is geschikt voor zowel beginners als ervaren handelaren, en de responsieve klantenservice zorgt voor een positieve gebruikerservaring.

Solide reputatie

Sinds de oprichting in 2014 heeft SimpleFX geen grote beveiligingsincidenten meegemaakt.

Geen licentie

SimpleFX heeft op dit moment geen licentie van en grote financiële toezichthouder.

De SimpleFX app

Bekijk de video en krijg een impressie van de nieuwe SimpleFX app.

Veel gestelde vragen

Het is niet mogelijk om bij SimpleFX met iDEAL te betalen. Wel kunnen gebruikers fiatgeld storten via SEPA-banktransacties of met een creditcard. Toch is het gebrek aan een betaaloptie met iDeal mogelijk een minpunt voor veel Nederlandse crypto beleggers.

Ja, dit moet. Voordat je aan de slag kunt moet je de zogenaamde Know Your Customer (KYC) procedure doorlopen. Dit houdt in dat je je persoonlijke gegevens naar waarheid invult en een foto van uw identiteitsbewijs maakt en opstuurt. Nadat dit is voltooid kun je van alle functies gebruik maken.

Voor het bezitten van crypto is er geen leeftijdsvereiste. Voor het gebruik van crypto exchanges moet je echter minimaal 18 jaar oud zijn. Dit dien je aan te tonen tijdens het verificatie process tijdens te registratie van je account.

SimpleFX is een enorm internationale exchange en opereert eigenlijk overal ter wereld, ook in Belgie!

Je kan op het platform een heleboel verschillende coins staken om zo rente te ontvangen. De rentes op de verschillende coins lopen uiteen van 2% tot maar liefst 15%. Van dergelijke percentages kun je bij een bank slechts dromen.

Voor de veiligheid van je account kan er ook een 2 factor authenticatie ingesteld worden in plaats van de beveiligingscheck per e-mail. Dit maakt het proces nog sneller. Deze authenticatie gaat door middel van een code die je op een authenticator app op je telefoon te zien krijgt.