Stellar kopen

Ben je van plan je eerste stellar (XLM) te kopen, dan is het aan te raden om goed geïnformeerd aan de slag te gaan. Uiteraard is voor velen de prijs van stellar doorslaggevend, maar vergeet niet dat het ook belangrijk is om veilig te handelen en bijvoorbeeld te kijken naar de betaalopties die een aanbieder aanbiedt. Direct stellar kopen? Klik dan onder de grafiek op ‘Stellar kopen’. Bekijk je deze pagina op een computer of laptop? Dan kan je vooraf invullen hoeveel bitcoin je wilt kopen of voor hoeveel euro je bitcoin wilt kopen voordat je op ‘Stellar kopen’ klikt.

Over Stellar en Lumen

Stellar, het gedecentraliseerde betalingsnetwerk voor de normale man, voor Fred en Ria, voor jou en mij. Qua toepassing lijkt Stellar veel op het bekende Ripple. Het verschil is echter dat Ripple zich voornamelijk richt op de bancaire sector. Daarnaast is Stellar, in tegenstelling tot Ripple, een non-profit organisatie.

De valuta op de Stellar blockchain werd tot en met 2015 ‘Stellar’ genoemd. Dit is inmiddels  veranderd naar ‘Lumen’ om verwarring te voorkomen.

Waar kan ik Lumen kopen?

Lumen (XLM) kan je veilig en snel kopen via Crypto Insiders. Je Lumen worden gereserveerd nadat je hebt bepaald met welke (fiat) valuta je wilt betalen en op welke manier je dit wilt doen. Zo kan je vertrouwd in euro’s betalen met iDEAL, GiroPay of gewoon je creditcard!

Op de populaire exchange Binance kan je ook handelen in Lumen. Let op, je kan hier geen Lumen kopen met euro’s of dollars! Echter kent deze exchange wel een aantal voordelen. Binance hanteert gunstige fees, is toegankelijk (ook voor een leek), biedt ruime keuze aan cryptocurrencies en levert ondersteuning in verschillende talen.

Wat is een geschikte wallet voor je gekochte Stellar (XLM)?

Dit is afhankelijk van je situatie. Als je van plan bent alledaagse aankopen te doen met XLM dan is het niet nodig om te investeren in bijvoorbeeld een hardware wallet. In dit geval is het handig om gebruik te maken van de software wallet die door Stellar zelf is ontwikkeld.

Mocht je serieuzer willen investeren dan raden we aan je Lumen te bewaren in verschillende wallets. Dit kan een combinatie zijn van online, soft- en hardware wallets. Voor zoveel mogelijk risicospreiding is het verstandig meerdere (hardware) wallets aan te schaffen.