David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
20/07/2018 15:01 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:13 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: de start van een nieuwe bull run?

icon-columns
Columns
bitcoin_BTC_wekelijkse_koers_analyse_de_start_van_een_nieuwe_bull_run

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Wat een prachtige week was het voor de bulls! Waar de koers van Bitcoin de afgelopen weken vast zat in de box range van $5.750 en $6.800, brak Bitcoin afgelopen week door de ‘weerstand’ van $6.800 alsof het boter was! We zagen eerder al dat de bears hun kracht snel verloren rond de $6.100 dollar en dat was al een goed teken omdat dit dieptepunt hoger was dan het vorige dieptepunt van $5.750, maar de rally die we vervolgens zagen was uniek en kan in mijn optiek de aftrap zijn van een nieuwe bull run. Het is uiteraard nog te vroeg om van een bull run te spreken maar de fundamenten zien er zeer bullish uit zoals ik vorige week besprak en nu zien de charts er ook bullish uit. Deze synergie biedt een goede basis voor een langere rally. Laten we eens kijken naar de technicals.
Hoewel de weekly chart nog niet is afgesloten zien we in onderstaande afbeelding al wel een enorme bullish divergence ontstaan met een flinke volume spike. Een bullish divergence is vaak een signaal voor een trend omkeer en heeft des te meer waarde wanneer dit samengaat met een piek in volume en het plaatsvindt rondom een sterk support niveau. Beide factoren hebben zojuist plaatsgevonden en het feit dat dit zichtbaar is op de wekelijkse grafiek is voor mij een zeer goed signaal.
bitcoin_BTC_wekelijkse_koers_analyse_de_start_van_een_nieuwe_bull_run_grafiek_1
Afbeelding 1: Bitcoin wekelijkse grafiek – Bullish divergence
Naast deze positieve candle formatie zijn de momentum indicatoren ook zeer bullish. De wekelijkse Stoch-RSI, RSI en Commodity Channel Index zien er zeer goed uit en de MACD dreigt zelfs een bullish cross te maken!
Op de dagelijkse grafiek zien we tevens een inverse head and shoulders patroon. Ook dit is een zeer bullish signaal en aangezien de break-out van de neckline gepaard ging met veel volume voegt dit extra waarde toe aan dit patroon. Een inverse head and shoulders patroon biedt overigens ook een target welke traders gebruiken om hun winsten te nemen. In dit geval ligt de target rond de $7.800. Dit niveau komt samen met een zeer belangrijk weerstandsniveau welke in mijn optiek het eerstvolgende serieuze obstakel is dat moet worden overwonnen om deze rally door te zetten en de start te maken van wat wellicht een langere bull run kan worden. Ik verwacht dan ook wat aarzeling van de koers rond dit niveau.
bitcoin_BTC_wekelijkse_koers_analyse_de_start_van_een_nieuwe_bull_run_grafiek_2
Afbeelding 2: Inverse head and shoulders pattern
Hoe nu verder? De fundamenten en de technische indicatoren zijn positief. Op dit moment ligt de koers van Bitcoin tegen de weerstand van $7.500, maar de echte weerstand ligt naar mijn mening rond de $7800, welke zich heeft gevormd tijdens de mislukte rally van medio juni. Het feit dat de koers van Bitcoin op dit moment even op haar plek blijft is een goed teken. Het zorgt ervoor dat de momentum indicatoren op de kortere tijdframes terugveren naar gezondere niveaus zodat er vervolgens voldoende ruimte is voor nog een push naar boven. Hoewel de koers van Bitcoin nog even kan blijven hangen en wellicht iets verder zal zakken verwacht ik niet dat we op dit moment een sterke dip zullen ervaren. Een pullback tot $6.750 zou niet alarmerend zijn (het vorige weerstandsniveau wordt in dat geval support), maar een close daaronder wel. Nogmaals, dit is niet een scenario dat ik verwacht en ik geloof dat op dit moment het niveau van $7.000 stand zal houden. Indien de koers door de $7.800 breekt verwacht ik binnen een aantal weken een re-test van de $10.000. De $10.000 is een belangrijke psychologische grens en daarnaast laat het volume profiel op de dagelijkse chart een ‘gap’ zien op dit niveau. Ik heb dit weergegeven in afbeelding 3. De markt is volgens mij aangetrokken door dit ‘magische’ niveau, maar ook hier zal veel aarzeling aanwezig zijn en zullen we veel bullish momentum nodig hebben.
bitcoin_BTC_wekelijkse_koers_analyse_de_start_van_een_nieuwe_bull_run_grafiek_3
Afbeelding 3: Volume profile dagelijks grafiek Bitcoin
Ondanks dat de gehele technische set-up van dit moment zeer bullish is verwacht ik wel dat de uitspraak van de SEC omtrent de ETF vergunning van de CBOE een belangrijke katalysator zal zijn voor een duurzaam vervolg van deze rally. Deze uitspraak is naar verwachting op 10 augustus. Een positieve uitkomst zal de markt het vertrouwen geven dat het nodig heeft om de rally voort te zetten. Een negatieve uitspraak kan het huidige en (nog) schrille vertrouwen mogelijk breken en de rally tot een halt roepen. Vooralsnog zijn mijn ogen gericht op de $7.800 en zie ik de koers van Bitcoin, op in ieder geval de korte termijn, met vertrouwen tegemoet.
Fijn weekend!

Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Columns nieuws

Bitcoin en Nasdaq dalen hard: waar is de markt bang voor?
Bitcoin en Nasdaq dalen hard: waar is de markt bang voor?
Column
Thom Derks
Columns
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie