Roemer Hoogerwerf Roemer Hoogerwerf
23/09/2022 13:10 6 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2022 13:10 Columns

Crypto en wiet, een ideale combo? Exclusief interview met BitCanna

icon-columns
Columns
Crypto en wiet, een ideale combo? Exclusief interview met BitCanna

In de Discord omgeving van Crypto Insiders krijgen crypto-projecten een eigen kanaal. Hier kunnen onze premium leden direct vragen stellen aan de mensen achter deze projecten en kunnen de projecten het laatste nieuws als eerst met onze leden delen. Vandaag komt het Nederlandse BitCanna (BCNA) aan bod!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wat is BitCanna?

Wil je moeiteloos met crypto betalen bij een coffeeshop? Het Nederlandse project BitCanna (BCNA) gaat dit realiseren. Het project wil een einde maken aan het schimmige imago van de cannabis industrie met behulp van een transparant grootboek dat de markt eerlijk houdt en toegankelijk maakt. Vandaag spreekt Crypto Insiders met community manager Leonoor over BitCanna.

Wie ben jij? Wat deed je voordat je in crypto dook?

“Ik ben Leonoor, oorspronkelijk kom ik uit de gezondheidszorg met 15 jaar aan sales- en marketingervaring. In de afgelopen 4 jaar heb ik mij aardig in crypto verdiept, in het begin vooral in de oude manier van staking door middel van desktop wallets en masternodes. 

Inmiddels heb ik mij volledig gefocust op staking met delegated proof of stake (DPOS). Ik ben voornamelijk aanwezig in het Cosmos (ATOM) ecosysteem, waar ook BitCanna onderdeel van is. Hier stake ik mijn investeringen via mijn eigen validators of door te delegeren naar andere validators. Daarbij werk ik samen met Leonoor’s Cryptoman, die mij ondersteunt bij het technische aspect van het draaien van een validator.”

Hoe kwam je uiteindelijk bij BitCanna terecht? Hoe lang ben je al betrokken?

“In 2018 kwam ik in crypto terecht en was ik erg actief op diverse sociale media. Het viel mij toen op dat crypto erg in opkomst was, maar dat investeerders vaak vrij onwetend waren over crypto. Hierdoor ben ik eigenlijk begonnen met het ondersteunen van deze investeerders op verschillende fora.

Ik ben zelf een groot gebruiker van CBD olie, welke ik afneem bij een van de partners van BitCanna. Gezien ik hier vrij open over was en ik behoorlijk wat crypto kennis had, werd ik vrijwel direct gevraagd of ik niet vanaf de lancering het project wilde helpen. Al snel werd ik verantwoordelijk voor het aannemen en aansturen van de Telegram en Discord kanalen. 

Ik heb eerder al eens twee leuke interviews mogen doen met het Crypto Insiders team en inmiddels kennen veel mensen mij als Leonoor BitCanna. BitCanna is inmiddels niet meer weg te denken bij mijn naam.”

Welk probleem wil BitCanna oplossen?

“In de geschiedenis wordt de wereldwijde cannabis industrie voor het grootste deel geremd door wettelijke beperkingen. Ondertussen ontwikkelt de legale markt zich snel doordat meer regeringen medisch en recreatief gebruik zijn gaan legaliseren.

Vanwege het imago gaan de meeste banken, creditcardmaatschappijen en betalingsproviders niet in zee met bedrijven die hun kost verdienen in de cannabis industrie, zelfs op plaatsen waar het volledig legaal is. Dit leidt tot inefficiënte oplossingen zoals contante geld transacties, die alleen maar bijdragen aan het duistere imago van de sector.

Om dit specifieke probleem aan te pakken, creëert BitCanna een platform voor een ​​gedecentraliseerd betalingsnetwerk in de legale cannabis industrie. Klanten kunnen onze cryptomunt, BCNA, gebruiken om zowel fysiek als online aankopen te doen en hierdoor bij te dragen aan het oplossen van de huidige betalingsproblemen in de industrie. Een van de andere dingen waar BitCanna aan werkt zijn bijvoorbeeld supply chain oplossingen voor de cannabis industrie.”

Wie zijn de oprichters en hoe past hun ervaring bij het project?

“BitCanna is ontstaan vanuit een samenwerking van meerdere grote namen uit de cannabis industrie die de handen ineen hebben geslagen. Inmiddels hebben wij 60+ partners waaronder Royal Queen Seeds, Cibdol en verschillende fysieke coffeeshops.

Boy Ramsahai is de oprichter van BitCanna, een bekende naam en gerespecteerd figuur binnen de cannabis industrie. Boy is een succesvolle serie-ondernemer;  hij heeft meerdere succesvolle bedrijven opgericht die miljoenen dollars waard zijn en organiseerde in het verleden wereldwijd verschillende internationale beurzen.”

Hoe onderscheiden jullie je van de concurrentie?

“Natuurlijk zijn er wereldwijd al enkele coins beschikbaar die zich op cannabis focussen. BitCanna is echter uniek in zijn strategie:

  1. BitCanna heeft de intentie om de huidige paradox in de markt op te lossen. Door zaken als supply chain management te implementeren en daarbij ook functionaliteiten als identiteitscontrole aan te bieden, helpt BitCanna wetgevers bij het creëren van een gezonde en transparante cannabismarkt.
  2. Massa-adoptie is de grootste uitdaging waar de distributed ledger technology (DLT) van cannabis momenteel mee wordt geconfronteerd. Een uitdaging die BitCanna gemakkelijk zal overwinnen. De organisatie achter BitCanna heeft namelijk al een bestaand netwerk met meer dan 15 miljoen unieke bezoekers per maand en honderden partnerorganisaties (cannabis aankooppunten, zowel online als offline, en cannabis gerelateerde mediakanalen). Het mobiliseren, het inschakelen en stimuleren van dit netwerk zal leiden tot de snelle adoptie van BCNA.”

Waarom is de blockchain zo belangrijk voor jullie project?

“De eerste fase van het project bestaat uit het creëren van een gedecentraliseerd betalingsnetwerk. Het belangrijkste doel is om een ​​alternatieve betalingsoplossing te bieden voor legale bedrijven dat kostenefficiënter opereert dan de huidige betaalmogelijkheden. Dit betalingssysteem zal worden gebouwd omtrent de BitCanna (BCNA) munt, een digitale valuta dat als ruilmiddel en rekeneenheid in dit systeem fungeert.

In de praktijk stelt BitCanna een gedecentraliseerd betalingsnetwerk beschikbaar waarin betalingen rechtstreeks van de klant naar de handelaar lopen – zonder tussenpersonen. De BCNA munt fungeert als de gedecentraliseerde digitale valuta die veilig, snel en gebruiksvriendelijk is.

Aangezien de toevoegingen aan het blockchain “grootboek” onveranderlijk zijn, is de transparantie die dit biedt perfect voor financiële instellingen die cannabis bedrijven willen controleren, evenals overheidsinstellingen die marihuana bedrijven op de juiste manier willen belasten en de industrie wil reguleren.”

Hoe ver is de ontwikkeling van BitCanna?

“Het gedecentraliseerde betalingsnetwerk is gerealiseerd. De blockchain is gebouwd met het zogenoemde Cosmos-SDK, waardoor BitCanna onderdeel uitmaakt van het “Cosmos” ecosysteem. BitCanna’s netwerk wordt momenteel gevalideerd door 100 verschillende bekwame partijen genaamd “validators”, en de transactietijden bedragen niet langer dan 6 seconden. Het netwerk draait al bijna een jaar, en heeft sindsdien nooit stilgelegen en heeft onophoudelijk blokken geproduceerd.

De pilot van de e-commerce betalingsmodule is uitgebracht en succesvol geïmplementeerd bij webshop giganten Zamnesia en Royal Queen Seeds. Momenteel nadert BitCanna de laatste fase van de ontwikkeling van de universele betaalmodule “Cosmos Pay”, die elke e-commerce shop binnenkort kan integreren in een handomdraai. Onze coin is verkrijgbaar op verschillende exchanges waaronder Osmosis en Coinmerce.”

Advertentie

Direct vragen stellen aan de mensen achter jouw favoriete project?

Wil je meer te weten komen over BitCanna of andere projecten en als eerste exclusief nieuws ontvangen? Neem dan een kijkje in onze Discord omgeving waar Leonoor bereikbaar is voor vragen over BitCanna.

Als premium lid van Crypto Insiders krijg jij exclusief toegang tot columns, technische analyses, winacties en nog veel meer! Word nu gratis lid voor 1 maand en geniet van al onze exclusieve content.

Deel dit artikel
Roemer Hoogerwerf

Roemer werd in de zomer van 2018 bekend met crypto. Zijn eerste investeringen gingen hem niet goed af, iets wat zijn economieleraar in 2017 al voorspelde. “Je leert pas echt te investeren wanneer je verliest”, aldus de economieleraar. Vanaf dat moment ging het opwaarts en heeft hij er een boel ervaring en kennis aan overgehouden. Hij heeft een voorliefde voor micro- en low caps, en schrijft en discussieert er met veel plezier over.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie