Shariff Lutfi Shariff Lutfi Shariff Lutfi
06/02/2024 19:58 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2024 18:32 Columns

De volgende ontwikkeling in de crypto wereld die kan knallen in 2024

icon-columns
Columns
De volgende ontwikkeling in de crypto wereld die kan knallen in 2024

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

De wereld van web3 en crypto is altijd ontwikkeling en krijgt steeds meer tractie in diverse sectoren.

Zo ontkomt ook de wetenschap niet aan de kracht van blockchain-technologie. Decentralised Science (DeSci) is namelijk een slapende reus en opkomend narratief binnen de web3 sector.

Met whales, vooraanstaande durfkapitalisten en leiders in de crypto industrie die miljoenen investeren, kan het bijna niet anders dan dat DeSci binnenkort een van de best presterende niches wordt.

Momenteel heeft de DeSci sector een marktkapitalisatie van $545 miljoen. Ik heb onderzoek gedaan naar dit nieuwe narratief en geef ik je handvatten om jezelf te positioneren met een mogelijk interessant rendement.

Bitcoin koers omlaag door ‘geheime’ renteverlaging Amerikaanse centrale bank?
 • icon-columns
  Columns

Wat is DeSci en welk probleem lost het op?

Decentralised Science, oftewel gedecentraliseerde wetenschap, focust zich bijvoorbeeld op verschillende wetenschappen, zoals biologische wetenschappen en medische technologie.

DeSci is erop gericht om een nieuw gedecentraliseerd ecosysteem te creëren, waarbij blockchain wordt ingezet om tal van kwesties te verbeteren die momenteel de traditionele wetenschap voor nog meer succes ondermijnen.

Het traditionele wetenschapsmodel en werkveld kan mogelijkerwijs efficiënter ingericht worden;

 • Wetenschappers ondervinden moeilijkheden bij het verkrijgen van financiering voor hun onderzoek door bureaucratie.
 • Wetenschappers ontvangen niet de erkenning die ze verdienen.
 • Het proces van publicatie is complex.
 • Peer review is tijdrovend.
 • IP rechten worden niet nageleefd.

DeSci streeft ernaar om bovenstaande pijnpunten te verhelpen en een innovatieve benadering van wetenschap te bevorderen.

Advertentie

Industrie leiders volgen de trend op de voet

En de potentie van DeSci is niet onopgemerkt gebleven bij industrie leiders binnen de crypto sector.

Vorig jaar heeft namelijk zowel Brian Armstrong, mede-oprichter van Coinbase als Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, openlijk hun interesse getoond in DeSci.

Maar ook de traditionele instituten zien potentie. Zo heeft Goldman Sachs een fonds ter grootte van $650 miljoen opgericht om te investeren in de wetenschap en het verbeteren van het leven van mensen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Praktische voorbeelden van DeSci projecten – Interessant voor crypto investeerders

Nu we weten wat DeSci is, laten we nu eens kijken naar enkele veelbelovende projecten en pareltjes die zich in deze niche ontwikkelen. Een paar die ik persoonlijk heb geselecteerd, zonder specifieke volgorde van prioriteit of voorkeur:

 1. Data Lake

Data Lake is een DeSci-platform voor R&D bedrijven om de juiste patiënten voor diverse onderzoeken te vinden. Gefinancierd door de Europese Unie en enkele vooraanstaande durfkapitalisten, is het van plan een ​​industrie van $100 miljard te vernieuwen.

Data Lake is bovendien het eerste gedecentraliseerde wervingsplatform voor patiënten wereldwijd. Ondanks al deze ontwikkelingen heeft $LAKE een marktkapitalisatie van minder dan $20 miljoen. Naar mijn mening nog steeds ondergewaardeerd.

 1. Molecule DAO

Molecule is een web3 marktplaats voor onderzoeken waarbij uitkomsten vastgelegd worden met intellectuele eigendommen (IP). Het brengt andere DAO’s uit de biotech sector en onderzoekers met investeerders. Molecule DAO ondersteunt biotech DAO’s met juridische kaders voor IP’s vastgelegd als NFT’s, financiering en onderzoekstalent.

 1. Athena DAO

Athena DAO heeft de ambitie om de gezondheid van vrouwen te verbeteren door onderzoek hiernaar te financieren. Ze vormen een gemeenschap van onderzoekers, investeerders en ambassadeurs die met name de focus leggen op de gezondheid van vrouwen. Onlangs hebben ze hun token $ATH uitgegeven. Met een marktkapitalisatie onder de $5 miljoen, zit daar zeker nog wat rek in voor de toekomst.

Kortom, DeSci is een mooie nieuwe use case van blockchain-technologie. Het heeft de potentie om daadwerkelijke waarde te leveren in het verbeteren van het leven van mensen door middel van een community van investeerders, toepassing van nieuwe technologie en het democratiseren van wetenschappelijk onderwijs. Houd het in de gaten!

 

Wil je  up-to-date blijven over Bitcoin, interessante altcoins en een winstgevend crypto portfolio opbouwen? Join dan de gratis Discord hier: https://discord.gg/8Gs8fcCRnm 

Deel dit artikel
Shariff Lutfi

Shariff heeft een aantal jaren werkervaring in de IT en innovatie in de financiële sector. Hij kwam in 2015 in aanraking met blockchain en crypto en heeft sindsdien het onderwerp niet meer losgelaten. Momenteel werkt hij als freelancer in de blockchain sector en maakt content via Studio Crypto over crypto om beginners te helpen met het vergroten van hun kennis.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie