Michiel Ipenburg Michiel Ipenburg
19/11/2021 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:33 Columns

Paniekmodus geactiveerd, waar ligt een mogelijk mooie re-entry voor bitcoin (BTC)?

icon-columns
Columns

Waar zoals eerder besproken veel kopers toestroomden bij het breken van de bitcoin (BTC) all-time high, bleef een echte impuls omhoog op volume uit. Waarschijnlijk zal toch licht het zweet uitbreken bij de kopers die rond de $65.000 gekocht hebben.

Op dit moment zien we op de lagere tijdframes de eerste kleine bullish tekenen van reversal.

1 uurs grafiek van bitcoin op Coinbase

Als we kijken naar de iets hogere tijdframes zoals de 12-uur dan zien we goed hoe deze beweging zich heeft ontwikkeld tot een, in elk geval kortstondige, downtrend.

12 uurs bitcoin grafiek van Coinbase

Na het niet kunnen doorbreken van de $66.000 op 15 november zagen we direct de eerste impuls naar beneden. Vrijwel direct zakte we door de support van $63.000. Op dit moment lijkt de 200 moving average van de 12-uurs grafiek weer een zuigende werking te hebben. Los van de kleine bullish signalen hierboven besproken, wil ik graag een iets kalmere koers zien.

Met name het zakken van het volume op de 4-uurs grafiek en een touch van rond bijvoorbeeld die $53.000 zou een mooie re-entry zijn.

Diverse alts laten tijdens dit neergaande geweld echter toch flinke stijgingen zien. Metaverse coins lopen onverhinderd door omhoog. Ook powerledger (POWR), een veelbesproken coin liet op de listing bij Coinbase zien dat 200-300% stijgingen niet uit de markt verdwenen zijn.

Op dit moment zien we een sterk houdende basic attention token (BAT) en een aantal eerste positieve signalen in ren (REN). Daar durf ik op dit moment, zeker na het uitstappen aanzienlijk hoger, wel weer een positie in te nemen.

Zo dient ieder voor zich de afweging te maken, wat doe ik op dit moment en waar liggen de risico’s/kansen. Het belooft in elk geval nog een knallend uiteinde van het jaar te worden.

Deel dit artikel
Michiel Ipenburg

Technisch analist Michiel kwam in 2014 voor het eerst in aanraking met Bitcoin en blockchain-technologie. Ondanks zijn interesse direct was gewekt duurde het tot 2015 voordat hij daadwerkelijk zijn eerste bitcoin in bezit had.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement