Michiel Ipenburg Michiel Ipenburg
10/12/2021 11:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:31 Columns

Tijd van blind all-in bitcoin zitten is voorbij

icon-columns
Columns

Het is erg gemakkelijk om te blijven zitten en met de vinger te gaan wijzen als de bitcoin (BTC) koers de andere kant op gaat dan jouw posities. Er is altijd wel iemand die riep dat we ‘’zeker’’ ….. gingen doen. Dit is dan ook de reden geweest dat ik altijd zoveel mogelijk mensen zelf heb willen laten nadenken, door de kennis die ik heb te delen. Meermaals roep ik dat niemand het weet en we enkel onder andere op basis van technische analyse onze beste kansen inschatten. We zitten wereldwijd in een bizarre situatie die van dag tot dag om kan slaan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers duikt onder 50-MA

Belangrijke les uit de 2017 is om zeker, en genoeg, winsten te pakken onderweg naar boven. Als je coin x10 is gegaan en je zit er nog 100% in, dan mis je waarschijnlijk een stukje risico-management en de kans dat je coin nu alweer 60-70% is teruggezakt is groot. Dit is jammer en onnodig!

3-dagelijkse bitcoin grafiek van Coinbase

Op bovenstaande afbeelding zien we dat bitcoin onder de 50-moving average (MA) is gedoken en hiermee potentieel in de probleemzone terecht komt. Als we niet op korte termijn een mega-bounce gaan zien zakken we dieper weg de put in.

BTC bullrun wellicht nog niet klaar

De bullrun is wellicht helemaal nog niet over maar een flinke uitwassing lijkt mij geen gekke gedachte. Als iedereen in je omgeving ondertussen een crypto-portfolio heeft, en de gemiddelde 2e jaars middelbare school ganger zijn portfolio x10 zag gaan, wie koopt die bags dan nog? We zien in altcoins al serieuze klappen uitgedeeld worden waar ik persoonlijk langzaam weer wat posities inneem.

12-uurs bitcoin grafiek van Coinbase

De rode lijnen waren de afgelopen weken groen als mogelijke supportzones. Daar is niks van heel gebleven en daarom kleuren ze nu vuurrood. De kleur van de welbekende weerstand. Vanaf hier is het de bulls er dus alles aan gelegen om de koers terug te krijgen boven de $50.000. De echte zone die er toe doet is ligt rond de $54.000. Vanaf die prijs zou de regie potentieel weer terug in de handen van de bulls komen. Tot die tijd lijkt een slow bleed, zeker voor alts, een echte optie.

3-dagelijkse ethereum grafiek van Coinbase
Advertentie

Ethereum ziet er gezonder uit

Ethereum (ETH) op zijn beurt ziet er nog iets gezonder uit en biedt de meeste hoop voor de bulls, al is enkel hoop een slechte raadgever. Onder de $4.000 ligt ook ETH in de touwen en zou de $3.700 snel bereikt zijn. Aangezien ETH de grootste run heeft gemaakt de afgelopen periode kan een daling daaronder een pijnlijke rit worden die pas rond de $3.000 kan eindigen. Daar zie ik dan wel weer serieuze mogelijkheden, al is het maar voor een fikse bounce.

Nogmaals niemand die het weet maar de weg van de minste weerstand is omlaag. We hangen rond de laagst mogelijk support. Als deze het begeeft is het de vraag wie het licht even uitdoet 🙂

Een einde van de bullrun verwachtte, en verwacht, ik nog steeds niet. Echter de tijd om blind all-in te zitten is afgelopen.

Deel dit artikel
Michiel Ipenburg

Technisch analist Michiel kwam in 2014 voor het eerst in aanraking met Bitcoin en blockchain-technologie. Ondanks zijn interesse direct was gewekt duurde het tot 2015 voordat hij daadwerkelijk zijn eerste bitcoin in bezit had.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Columns nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog door slecht Amerikaans economisch nieuws
Bitcoin koers schiet omhoog door slecht Amerikaans economisch nieuws
Column
Thom Derks
Columns
Bitcoin koers schiet ruim $2.000 omlaag - wat is er gebeurd?
Bitcoin koers schiet ruim $2.000 omlaag – wat is er gebeurd?
Column
Thom Derks
Columns
Bitcoin koers stijgt, maar dit vormt een gigantische dreiging
Bitcoin koers stijgt, maar dit vormt een gigantische dreiging
Column
Thom Derks
Columns
Advertentie