Timo Bult Timo Bult Timo Bult
06/06/2021 18:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2021 18:33 Columns

Timo’s take: Hoe Cardano (ADA) en Ethereum (ETH) de wereld volledig kunnen veranderen, antigif tegen FUD

icon-columns
Columns
Timo’s take Hoe Cardano (ADA) en Ethereum (ETH) de wereld volledig kunnen veranderen, antigif tegen FUD

Wanneer je elke dag de crypto koersen in de gaten houdt dan zal je merken dat dit een behoorlijke emotionele rollercoaster kan zijn. Je ziet de koers hard dalen, vraagt jezelf af of je moet verkopen en krijgt vervolgens grote spijt nadat je dit ook daadwerkelijk hebt gedaan. Door naar de fundamentele factoren van projecten en de toekomstige mogelijkheden te kijken, is die rollercoaster voor mij slechts bijzaak.

In Timo’s take van deze week leg ik uit waarom ik verwacht dat de crypto-industrie een enorme impact kan gaan hebben op onze wereld. Dit als antigif tegen de enorme hoeveelheid fear, uncertainty, and doubt (FUD) die we de afgelopen weken over ons heen hebben gekregen. Want wat veel mensen lijken te vergeten is dat blockchain en crypto daadwerkelijk de potentie hebben om de wereld echt te verbeteren.

Het financiële systeem is corrupt

Begin deze week schreef ik een artikel over een livestream van Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson. In zijn video sprak hij niet alleen de Cardano-community toe maar de hele crypto community. Zijn boodschap: Het huidige financiële systeem is corrupt en crypto gaat dat veranderen.

In zijn monoloog haalde Hoskinson verschillende problematische dingen aan die de opkomende crypto-markt eigenlijk met gemak op kan gaan lossen. Zo benoemde hij de arme boeren in ontwikkelingslanden die door grote droogte nog minder hebben en hierdoor geld moeten lenen van de banken om te kunnen overleven. Zij betalen hier vaak een hoge rente over, wat natuurlijk een nog groter probleem veroorzaakt voor deze boeren.

Geld is, hoe je het ook went of keert, een van de belangrijkste dingen in onze wereld. Het maakt een complexe economie mogelijk en geeft mensen meer vrijheid en zekerheid. Maar zodra corruptie in beeld komt wordt dit een ander verhaal. Naar schatting kost corruptie als omkoping en belastingontduiking ontwikkelingslanden per jaar meer dan een biljoen dollar. Dit geld wordt dus niet geïnvesteerd in de economie, wat de groei van deze landen verder vertraagt.

Vervelende Elon Musk

Naast corruptie hebben we nog het simpele feit dat veel mensen in de wereld niet eens toegang hebben tot bankdiensten. Vanochtend was te lezen hoe 70% van de inwoners van El Salvador geen bankrekening heeft. Dit betekent dat deze mensen niet mee kunnen doen aan de bredere economie, wat een verdere vertraging van de groei betekent.

Hoe kan crypto hier een oplossing bieden? Bitcoin (BTC) maakt het mogelijk voor mensen om waarde daadwerkelijk in eigen bezit te hebben en dit te versturen zonder dat daar een tussenpartij bij nodig is. De bredere crypto-sector met projecten als Ethereum (ETH), Cardano en Chainlink (LINK) maken daarnaast een breed scala aan andere financiële diensten mogelijk. Denk aan automatische verzekeringen voor boeren gebaseerd op meteorologische data (bij droogte wordt automatisch een bedrag uitgekeerd), en microleningen voor ondernemers in Afrika.

Dit en nog veel meer is mogelijk met crypto. Dat maakt dat ik volop blijf vertrouwen in de toekomst die crypto zal helpen vormgeven. Ondanks een vervelende Elon Musk, angstige berichten uit China en mogelijke strenge reguleringen. Crypto stopt voor niemand.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Columns nieuws

Jouw cryptowallet is in gevaar - dit is wat je vandaag nog moet doen
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Column
Tim Kamp
Columns
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Column
Thom Derks
Columns
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie