Kasper Wienk Kasper Wienk
13/09/2021 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:59 Columns

Voor ’t zelfde geld: Worden social coins de nieuwe NFT’s

icon-columns
Columns
voor_hetzelfde_geld_worden_social_coins_de_nieuwe_NFTs

Crypto Insiders geeft een uniek aanbod met een nieuwe serie artikelen genaamd ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hierin interviewen wij onze crypto coaches, analisten en andere crypto fanaten over hun standpunt in de markt. Deze keer spreken wij Michiel Ipenburg, maker van SocialBlox.

Ipenburg mocht vorige week zijn social media plaform SocialBlox presenteren aan de wereld. Hij stond met een stand op de Blockchain Expo World Series in Londen, waar hij veel positieve reacties kreeg van grootgewichten in de blockchainmarkt.

social_blox_expo

Afbeelding 1: Ethan Pierce, mede-spreker op de Blockchain Expo World Series in Londen, Michiel Ipenburg, bedenker van SocialBlox en Victoria van Construction Blockchain Consortium.

SocialBlox werd hier zelfs gevolgd door internationale podcast Evening Standard – uit de keuze van ongeveer honderd bedrijven – om ze vervolgens te dopen tot ‘Facebook killer’. “Op de expo stonden rijen dik van mensen die wachtten op om met ons in gesprek te gaan”, zegt Ipenburg. “Een aantal sprekers op de expo werden met de grond gelijk gemaakt, terwijl SocialBlox met enthousiasme werd ontvangen.”

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

De hype

“Social coins, in de breedste zin van het woord, lijken hét nieuwe ding te  worden”, zegt Ipenburg. Hij zag vooral op de tweede dag van de expo dat community’s achter social coins in opmars zijn. “Goede voorbeelden hiervan zijn Chilliz (CHZ) en voetbaltokens, waarbij holders een bepaald stemrecht krijgen over belangrijke beslissingen.”

Door dit soort sociale platformen veranderen niet alleen de voetbalwereld, maar ook de sociale media. Door social tokens wordt de social media een compleet nieuw concept. Op Facebook en andere social media is iedereen overgelaten aan wat gebruikers zelf willen posten, maar dat is bijvoorbeeld anders met SocialBlox. Op dit platform kunnen mensen zelf de leiding nemen over welke content er wordt gemaakt.

“Je ziet duidelijk dat content on demand aan het groeien is”, zegt Ipenburg. “Als je het mij vraagt, denk ik oprecht dat dit de nieuwe hype kan worden. We hebben de non-fungible tokens (NFT’s) gehad, waarbij iemand een digitaal kunstwerk kan bezitten. Er waren heel veel mensen die meteen het nut van NFT’s snapte en daar geld mee verdienden.”

SocialBlox is er juist voor de content creators, die door middel van het platform nieuwe mogelijkheden krijgen om te verdienen met het content. Door middel van een voorwaardelijke transactie kunnen andere gebruikers hun uitdagen om unieke en leuke content te maken,

zegt Ipenburg.

Advertisement

Token sale

Ipenburg houdt drie verschillende token-sales voor SocialBlox-tokens (SBLX). De eerste ronde van SocialBlox’ token sale is onlangs gesloten. “Binnen hele korte termijn gaan we de volgende ronde van de token sale starten. Dit wordt de tweede ronde van totaal drie sales.”

In deze ronde zullen tokens de deur uitgaan voor een prijs tussen 0,0013 USDT en 0,0018 USDT. Het verschil in prijs ligt er puur aan hoelang kopers de SocialBlox-tokens willen vergrendelen.

Ipenburg kan, naast de tweede ronde van de token sale, ook loslaten dat SocialBlox contact heeft met een exchange. Ben je geïnteresseerd in de volgende SocialBlox-updates? Kijk dan op www.socialblox.io en op hun Telegram kanaal. Wanneer er meer bekend is over de exchange en de tweede token sale, wordt dat hier bekend gemaakt.

 

Deel dit artikel
Kasper Wienk

Journalist en crypto analist Kasper hoorde voor het eerst over crypto in 2017. Hij werd enthousiast over alle mogelijkheden die digitale valuta’s kunnen bieden, maar ook het handelen in crypto sprak hem aan. Dat je dat laatste beter kan doen zonder emotie leerde hij op de harde manier; Kasper verloor na zijn eerste investering 80% van zijn portfolio in korte tijd. Dit zorgde er niet voor dat hij de handdoek in de ring gooide, maar dit gaf hem juist de drive om alles van de crypto-markt te begrijpen om hier vervolgens een passief inkomen uit te putten.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement