Home Columns Columns Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: De koers is nog steeds bullish

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: De koers is nog steeds bullish

De koers van bitcoin (BTC) bleef afgelopen week weer hangen boven de $10.000. Een kort moment dipte de koers even onder de $10.000 tot een niveau van $9.855 op Coinbase, maar een verdere daling mocht niet geschieden en de break-out bleek dan ook een fake-out. Vorige week schreef ik dat, indien de koers boven de 50 dagen Moving Average (MA) en/of $10.000 zou blijven, ik de bullish outlook zou houden op de korte termijn en een nieuwe yearly high binnen niet al te lange tijd zou verwachten. Mijn standpunt is deze week niet gewijzigd en het feit dat de koers van bitcoin boven de $10.000 weet te blijven vind ik een teken van kracht! De enige smet die ik op dit moment zie is dat de koers van bitcoin tot op heden geen support heeft weten te vinden op de 50 dagen MA en dit op dit moment zelfs als weerstand ziet. Het positieve is dat de 50 dagen MA weer upward sloping is!

- Advertentie -

Consolidaties kunnen lang duren en saai zijn. Het is vaak hierdoor dat men gaat twijfelen aan het verdere koersverloop, maar in dit soort gevallen is het in mijn optiek belangrijk om uit te zoomen, het overzicht te bewaren en – indien nodig – op de handen te blijven zitten.

Vergeleken met vorige week is er praktisch niets veranderd: De stoch-RSI op de wekelijkse grafiek rolt nog steeds om naar de bullish kant, de 21 weken MA is upward sloping en de koers van bitcoin maakt nog steeds hogere lowscrypto-insiders_telegram_bannerEchter, een grote discussie die ik lijk te lezen in Telegram groepen en fora onder technische analisten en haar lezers is die van de descending triangle VS de normale triangle. De eerste is bearish en de tweede is een zogenaamde continuation pattern wat zegt dat de koers haar initiële richting naar waarschijnlijkheid gaat voortzetten in dezelfde richting (in dit geval bullish). Laten we eens kijken waar deze discussie vandaan komt en hoe we hier mee om kunnen gaan, want volgens mij maakt het niet uit welke traders gelijk hebben (die van de descending triangle of normal triangle). De grafiek zal ons waarschijnlijk vroegtijdig voldoende signalen geven! 

Descending triangle vs (normal) triangle 

wekelijkse_bitcoin_BTC_koersanalyse_david_van_ineveld_de_koers_is_nog_steeds_bullish_afbeelding1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek bitcoin – descending triangle VS normal triangle

In bovenstaande afbeelding 1 heb ik de dagelijkse grafiek van bitcoin weergegeven met daarop de twee patronen. Indien een trader het patroon begint vanaf medio mei is het mogelijk een normale triangle waar te nemen (onderste lijn oranje, bovenste lijn rood). Indien een trader het patroon medio juni begint is het aannemelijker een descending triangle waar te nemen. Ik zal eerlijk zijn dat dit geen makkelijke discussie is en dat ik beide ‘kampen’ begrijp. Persoonlijk geef ik normaliter de voorkeur aan het grotere patroon omdat dit patroon vaak sterker is in mijn ervaring. In dat geval zou ik mij aansluiten bij de opvatting dat we ons in een normale triangle begeven. Echter vind ik wel dat het patroon niet zo netjes is als de descending triangle en dat pleit weer voor de descending triangle. Zoals ik eerder al zei kunnen we ook gewoon goed blijven kijken naar de grafiek en zullen we tijdig genoeg weten of we met een descending triangle of een gewone triangle te maken hebben. Het antwoord is namelijk vrij eenvoudig. In afbeelding 1 heb ik twee cirkels getekend. Indien de koers breekt door de rode cirkel en dus ook de oranje lijn dan wordt daarmee de normale triangle ge-invalideerd. Indien we door de $9.600-9.800 breken kunnen we dit stellen en dienen we aan te nemen dat niet de normale triangle maar de descending triangle in play is. Dit is overigens ook een van de redenen (naast de redenen met betrekking tot de moving averages die ik in mijn vorige column beschreef) waarom ik op dit moment bullish ben zolang de koers boven de $10.000 blijft. De normale triangle (het grotere patroon) is dan namelijk nog in werking. Aan de andere kant: indien de koers door de rode lijn en groen cirkel breekt (ongeveer $10.800-11.000) dan wordt de descending triangle ge-invalideerd en de normale triangle juist bevestigd! Een break door de $11.000 zou dus enorm bullish zijn ook al is er op dat moment nog geen nieuwe high gemaakt, want in dat geval is ook nog eens de weerstand van de 50 dagen MA gebroken!

Descending triangle of gewone triangle: de koers zal het zeggen. Wat ik echter nog een veel leuker inzicht vind is een mogelijk patroon waar ik nog niemand over heb gehoord en dat is een mogelijke bull flag op de maandelijkse grafiek.

Bullflag op de maandelijkse grafiek?

- Advertentie -

wekelijkse_bitcoin_BTC_koersanalyse_david_van_ineveld_de_koers_is_nog_steeds_bullish_afbeelding2Afbeelding 2: maandelijkse grafiek bitcoin – bullflag?

Indien we de wicks negeren wordt in mijn optiek een bull-flag zichtbaar. Als we er van uitgaan dat het grootste patroon de meeste waarde heeft dan zou dit (samen met de normale triangle op de dagelijkse grafiek) het sterk winnen van de descending triangle. Daarnaast zou dit patroon ons ook een koersdoel geven van net onder de $20.000, want bij een bull-flag wordt de lengte van de flag-pole het volgende koersdoel. De lengte van de flag pole is ongeveer $8.000 (11.500-3.500). $11.500 + $8.000 = $19.500.

Dit is uiteraard nog zeer voorbarig maar het is zeker een mogelijkheid. Vooralsnog hoeven we hier naar mijn mening nog niet zo heel veel mee te doen en zou ik persoonlijk eerst kijken naar de volgende twee zaken.

  1. Blijft de koers boven de $10.000 en breekt de koers zelfs door de $11.000 dan zitten we in (zeer) bullish gebied.
  2. Breekt de koers door de $9.600 dan ziet het geheel er bearish uit en dienen we goed te kijken naar de drivers en de situatie van dat moment.

Terwijl de consolidatie verder gaat leun ik nog eens achterover want vooralsnog blijft de koers bullish.

Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.936,20 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.953,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.964,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.023,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.195,50 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...