Home Columns Columns Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: kan Bitcoin de muur van $6800 breken?

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: kan Bitcoin de muur van $6800 breken?

- Advertentie -

Welkom iedereen bij weer een nieuwe analyse voor Bitcoin. Laten we direct beginnen want terwijl ik dit schrijf begeeft Bitcoin zich op dun ijs. Nadat vorige week de weerstand rond $5750 goed stand hield blijkt ook de weerstand rond $6800 erg sterk. In afbeelding 1 is duidelijk te zien hoe de rally van afgelopen dagen abrupt tot stilstand kwam op het niveau van $6800.

wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_kan_bitcoin_de_muur_van_6800_dollar_breken_grafiek1
Afbeelding 1: 4 uur grafiek Bitcoin (BTC)

Ik merk dat er veel optimisme heerst onder traders en investeerders over wat er afgelopen week is gebeurd, maar ik ben van mening dat we hier zeer voorzichtig moeten zijn en niet te snel conclusies moeten trekken. De prijs van Bitcoin zit vast tussen twee muren. Eén van deze muren zal breken maar het is nog niet geheel duidelijk welke muur dat zal zijn.

Het volume was afgelopen week in ieder geval terug bij de bulls. Iets wat we een lange tijd niet hadden gezien en wat nog maar eens onderstreept dat het support rondom de $5750 sterk is. De rallies komen echter snel tot stilstand en dit laat in mijn optiek zien dat er nog weinig vertrouwen is onder de bulls. Maar goed, laten we de situatie eens rustig bekijken want er zijn gemengde signalen aanwezig. Wat is er positief op het huidige moment?

We zijn uit het neerwaartse kanaal! De rally van afgelopen week brak officieel het neerwaartse kanaal waar wij al een geruime tijd in zitten. In afbeelding 2 is te zien hoe de koers van Bitcoin afgelopen week het neerwaartse kanaal verliet toen het door de prijs van $6400 brak.

wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_kan_bitcoin_de_muur_van_6800_dollar_breken_grafiek2
Afbeelding 2: break out uit het neerwaartse kanaal

Tegelijkertijd ging de rally gepaard met een sterk koopvolume. De beren waren in de minderheid en een break met dergelijk volume is een zeer goed signaal. Op zowel de dagelijkse als de 3-daagse grafiek was tevens een bullish-engulfing patroon zichtbaar toen het niveau van $5750 stand hield.

Als klap op de vuurpijl zien we dat de dips van de afgelopen dagen op laag volume plaatsvinden. Dit is in mijn optiek zeer positief en laat zien dat de markt op dit moment voornamelijk door de bulls wordt geregeerd.

Echter, zoals ik al eerder aangaf, zijn er ook negatieve signalen zichtbaar en daarom ben ik van mening dat we uiterst voorzichtig moeten opereren in dit klimaat. Het bevalt mij niet dat het volume heel snel opdroogt zodra we in de buurt van de $6800 komen en tevens laten de lange wicks op dit niveau zien dat de bulls aarzelen. Twijfel is iets wat de bulls op dit moment zichzelf niet kunnen permitteren en de resistance niveaus dienen naar mijn mening met vertrouwen te worden doorbroken alvorens we een gezonde rally kunnen starten.

wekelijkse_bitcoin_BTC_analyse_kan_bitcoin_de_muur_van_6800_dollar_breken_grafiek3
Afbeelding 3: lange wicks zichtbaar op de 4-uurs grafiek

In bovenstaande afbeelding (afbeelding 3) heb ik de lange wicks omcirkeld. Deze wicks geven aan dat de bears op dat niveau de overhand hebben. Daarnaast zien we verschillende spinning-tops en tevens twee maal een bearish-engulfing patroon. De ‘rally’ van vanmiddag werd direct gevolgd door weer een candle met een lange wick en dit onderstreept nogmaals hoe dun de draad is waar Bitcoin op dit moment aan hangt. Daarnaast is de Stoch-RSI (op de dag-grafiek) op dit moment ‘overbought’.

Ben ik nu bearish? Nee, dat zeker niet maar ik ben ook niet bullish. In een klimaat als dit ben ik neutraal. Als de markt geen duidelijke richting geeft is het vaak heel waardevol deze niet te traden. Veel traders vergeten dit maar je hoeft niet altijd een positie open te hebben. Sterker nog, geduld is volgens mij een van de meest waardevolle assets van een trader. Wacht totdat de richting beter zichtbaar wordt en de risk-reward meer in jouw voordeel komt. Mocht de koers van Bitcoin met vertrouwen door de $6800 breken dan zal ik – gezien de omstandigheden op dat moment – naar verwachting meer bullish worden. Mocht het verkoopvolume toenemen en breken we de $6200 dan zal ik naar verwachting een bearish standpunt innemen en deze vervolgens traden. Het ijs is dun en als de koers van Bitcoin er doorheen zakt is het moeilijk vast stellen hoe diep het water zal zijn. Aan de andere kant: er is zeer veel positief nieuws op het moment omtrent Bitcoin en crypto-valuta in het algemeen. Daarnaast sloot de koers van Bitcoin een jaar geleden op $2571 (ruim 2.5x lager dan de huidige koers) en kan de situatie snel veranderen zodra de bulls hun vertrouwen en kracht tonen.

Geniet van het weekend en tot volgende week!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.680,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.388,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.419,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.440,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.496,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...