Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: Relax and wait

De koers van bitcoin daalde tot een niveau van $9.321 op Coinbase en hoewel de koers van bitcoin alsmede vele altcoins even een dag diep in het rood stonden, zette de daling wederom niet verder door. Dit soort weken zijn saai maar mijn motto is: geen trade is ook een trade en dat geldt nu sterk. Indien de situatie voor een goede trade zich niet voordoet is het in mijn optiek vele malen waardevoller gewoon rustig op de handen te zitten en af te wachten totdat de situatie verandert. 

Toevallig ben ik nu een weekje op surfvakantie en is de huidige situatie zeer kenmerkend voor wat ik nu dagelijks zie in het water: als er een goede golf is probeer je die te pakken, als die er niet is dan wacht je totdat de juiste situatie zich voordoet en dat kan af en toe even duren. Soms lijkt de juiste situatie zich voor te doen maar is de golf op het laatste moment toch kleiner dan verwacht. In plaats van de golf toch te pakken kun je beter wachten en genieten van het water en de zon. Niets doen is soms waardevoller dan actie: de kracht van wu wei.

- Advertentie -

crypto-insiders_telegram_bannerMaar goed, het feit dat er op dit moment zeer weinig actie plaatsvindt in bitcoin-land wil niet zeggen dat er geen interessante zaken opdoemen aan de horizon! Integendeel, in de verte zie ik tekenen van een mooie golf maar op dit moment wacht ik nog even. Als de golf daar is dan ben ik van plan long te gaan maar nu nog niet. Nu nog niet. 

Enfin, laten we eens beginnen met de wekelijkse chart!

bitcoin_BTC_koers_week_analyse_david_van_ineveld_relax_and_wait_afbeelding1Afbeelding 1: wekelijkse bitcoin (BTC) grafiek

De kracht van de retrace neemt af

Sinds eind juni is de koers van bitcoin begonnen aan een consolidatie, maar wat begon als een sterke reactie op de hyperbolische koersstijging tot $13.868 op Coinbase is nu sterk in kracht afgenomen. Sterker nog, verschillende grafieken laten descending wedges zien en dat zijn duidelijk tekenen dat het huidige zeer korte termijn bearish momentum in kracht is afgenomen en bullish tekenen laat zien. 

Op de wekelijkse grafiek (afbeelding 1) is bijvoorbeeld een descending wedge zichtbaar op de Relative Strength Index (RSI) en heeft de stoch-RSI inmiddels haar dieptepunt bereikt. Ondertussen kruipt het sterke support van de 21 weken Moving Average (MA) steeds dichterbij en lijkt het geheel op de wekelijkse grafiek een bullish set-up te vormen. Op de dagelijkse grafiek (afbeelding 2) is tevens een descending wedge zichtbaar op de koersgrafiek zelf.

Er zijn dus meerdere bullish tekenen die duiden op zowel een einde van de consolidatie alsmede een voortzetting van de bullish trend van de afgelopen maanden. Maar goed, dat zijn uiteraard geen garanties en er zijn uiteraard ook een aantal bearish signalen die we onder ogen dienen te komen. 

bitcoin_BTC_koers_week_analyse_david_van_ineveld_relax_and_wait_afbeelding2Afbeelding 2: dagelijkse bitcoin (BTC) grafiek

Het allereerste obstakel is de weerstand rond de psychologische grens van $10.000. Het tweede obstakel is de weerstand van de 50 dagen MA die rond de $10.440 ligt. Het derde obstakel is dat op de wekelijkse grafiek mogelijke een descending triangle kan worden waargenomen welke zeer bearish zou zijn en mogelijk in play zou komen indien we de $8.000 in gaan en vervolgens niet meer het niveau van de $9.000 weet te breken, 

Zolang bovenstaande obstakels niet worden gebroken blijft het zeer korte termijn perspectief bearish, echter hebben we tot op heden nog steeds niet het niveau van de 21 weken MA aangeraakt en ik geloof nog steeds dat hier een sterk support-niveau ligt. Dit niveau komt op dit moment overeen met de onderkant van de descending wedge op ongeveer $9.150. Al met al ziet het geheel er vrij zonnig uit op het moment maar is dit wel duidelijk een situatie van wait and see want als de 21 weken MA niet houdt dan gaan we zeer zeker de regio van de $8.000 in (en komt de descending triangle mogelijk in play). Daarnaast zijn mijn buys in de $9.000-zone de afgelopen weken al gevuld dus is er voor mij persoonlijk niets extras te halen op dit niveau. Ik ga weer terug de zee in en wacht rustig af.

Zie jullie in ons Telegramkanaal en tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.221,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.302,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.302,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.347,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.221,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.302,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.302,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.347,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...