Home Columns Columns Michiel aan ‘t wiel: Bitcoin, waar moeten we nou naartoe?

Michiel aan ‘t wiel: Bitcoin, waar moeten we nou naartoe?

Met flink geweld is bitcoin de afgelopen dagen omlaag geknald naar de $ 8.000-zone. Op het moment van schrijven staan we op $8.261 met een low zojuist gemaakt op $7.730. We staan wellicht aan de vooravond van de meest epic bounce ooit gezien. Anders is het voorlopig over met de pret. Wat staat er te gebeuren met bitcoin en wat kunnen we nou van die altcoins verwachten? Ik denk dat we het antwoord hierop de komende dagen gaan ondervinden en de route bepalen voor Q4.

- Advertentie -

Ik wil de drie mogelijke scenario’s toelichten; kies zelf je meest waarschijnlijke. Je zult zien dat voor alle drie iets te zeggen valt en het een kwestie blijft van interpretatie.

Bearish

Bitcoin heeft na het bereiken van de $3.200 een flinke sprong achter de rug. Echter is de top van $20.000 bij lange na niet bereikt. Met een wekelijkse close ruim onder de $9.800 zou het er beroerd voorstaan. Hiermee zou de prijs van één bitcoin ruim onder het midden van de bollinger band zitten. Historisch gezien is dat een zwak teken en mogelijk het einde van deze run. Er moet dan serieus worden gekeken naar een target rond de bodem van $3.200 en wellicht zelfs aanzienlijk lager. De piek is dan daadwerkelijk geweest in de manie van november/december 2017.

Midden lange termijn consolidatie voor vervolg van de bull run

Bitcoin heeft een flinke rally achter de rug van $3.200 naar zo’n $14.000. Is dit een consolidatiezone waarbij we aanzienlijk hoger support gaan vinden? Zo ja, dan zullen we een bodem creëren waar we nooit meer onder zullen komen als we uitgaan van de historie van bitcoin. Deze bodem zou tussen de $7.500 en $6.000 kunnen liggen. Zodra er op hogere tijdframes bullish divergences ontstaan is het tijd om op te gaan letten. Dit zou wederom maanden sideways kunnen opleveren voor de rally voortzet.

crypto-insiders_telegram_banner

Bullish

Het naar beneden breken onder de $10.000 kan een schijnbeweging zijn waarbij de weak hands voor de laatste keer worden geloosd. Zodra de bodem is geraakt bouncet de koers direct weer omhoog. Hierbij zou bitcoin binnen no-time weer rond de $10.000 moeten staan om alle mensen die zojuist verkocht hebben, verbouwereerd achter te laten. Dat zou zomaar uit de groene zone van onderstaande afbeelding kunnen zijn.

- Advertentie -

michiel_aan_het_wiel_bitcoin_BTC_waar_moeten_we_nou_naartoe_afbeelding1Afbeelding 1: groene zone

Dan nog het volgende wat uiteraard niet kan ontbreken. Die verrekte altcoins, wat doen die nou toch?

Interessant vind ik de beweging van altcoins op dit moment. Op onderstaande foto zie je het verloop van ZRX/BTC op de dagelijkse grafiek.

michiel_aan_het_wiel_bitcoin_BTC_waar_moeten_we_nou_naartoe_afbeelding2Afbeelding 2: 0x (ZRX)/BTC grafiek

Wat opvalt is de hogere top dan eind juli en het volume dat eindelijk terug lijkt te komen in de alt-pairs. Het stijgende volume, breken van moving averages (MA’s), enorme bullish divergences op hoge tijdframes als de 3-dagelijkse en wekelijkse charts en de opening van Binance.US zou eindelijk wat lucht kunnen geven.

Het grootste verschil met de daling van 2018 is in mijn optiek het volgende:

De daling van alts in 2018 kwam door de bearmarket. Bitcoin ging flink omlaag en altcoins gingen nou eenmaal aanzienlijk harder omlaag doordat mensen niet wisten hoe hard ze moesten rennen naar de nooduitgang.

De extreme daling van altcoins ten opzichte van bitcoin in de afgelopen maanden is te wijten aan de snelle stijging van de bitcoin-koers. Dit alles is een bullish structuur en dus wezenlijk anders. Zetten alts deze inhaalslag voort en kunnen ze de show stelen in Q4?

Crypto Insider David heeft ook weer bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.541,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.286,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.320,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.328,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.374,00 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...