michiel_aan_het_wiel_een_bullish_case_voor_altcoins_cryptocurrency_blockchain

Michiel aan ‘t wiel: Een bulllish case voor altcoins

Michiel hier! Wellicht hebben we elkaar al ontmoet in het Telegramkanaal van Crypto Insiders. Daar kan je met mij, de rest van het team en inmiddels meer dan 1.000 leden praten over van alles wat met cryptocurrency en blockchain-technologie te maken heeft. Klik hier om een kijkje te nemen! Hieronder, m’n allereerste geschreven stuk voor op Crypto Insiders, deze keer over wankele sentiment omtrent altcoins.

Vergald, vervloekt en dood verklaard. Dit is slechts een greep uit de termen die altcoins op dit moment op zich afgevuurd krijgen. Afgaande op sentiment, nieuws en horrorverhalen van mensen die bijna alles zijn verloren door een exit scam zouden we nooit, maar dan ook nóóit meer een altcoin moeten aanschaffen.

Nu is het vaak zo dat, als negatief sentiment heerst en niemand zijn vingers durft te branden, de mogelijkheden zich aandienen.

Spoiler alert: ik ga, door zo objectief mogelijk data te analyseren, een bullish case voor altcoins maken. Natuurlijk zijn er exit scams en valse beloftes die niet waargemaakt worden. Er zijn echter ook nog genoeg projecten die daadwerkelijk doorontwikkelen in deze bearmarket.

michiel_aan_het_wiel_een_bullish_case_voor_altcoins_cryptocurrency_blockchain_grafiek1Afbeelding 1

In bovenstaande afbeelding interpreteer ik de data als volgt: de prijs maakt op hoge tijdframes, zoals de 3-dagelijkse en zelfs wekelijkse charts, een bullish divergence. Dit betekent niets anders dan dat de kracht en de richting van de trend niet meer overeenkomen met de prijsdaling. De trend kan dus op deze tijdframes omdraaien en bullish worden zoals te zien is in het eerste groene vlak (omstreeks augustus/september 2018). Met extreem oversold condities op de RSI is een flinke bounce waarschijnlijk en vindt er mogelijk zelfs een trendommekeer plaats.

crypto_insiders_telegram_bannerAls het nieuws rond een asset of groep altcoins in dit geval enkel negatief is, speelt er vaak meer. Wat je ziet is dat subjectief nieuws de wereld in wordt geholpen om weak hands af te schudden. Men gaat twijfelen en verkoopt na een flinke daling cryptocurrencies, aandelen of andere assets. Slimme spelers op de markt maken hier gretig gebruik van en kopen alle in paniek gedumpte items op. Vaak zie je dat, na een ommezwaai in de trend, de koers weer omhoog vliegt en alle mensen die rond de bodem verkocht hebben spijt krijgen en vervolgens duurder terug kopen.

Als laatst wil ik in gaan op wat ik verwacht dat de massa gaat kopen. Het is nu eenmaal het menselijk brein dat de verknipte illusie creëert dat je beter 10.000 ripple (XRP) kunt kopen in plaats van 0,02 bitcoin (BTC). Uiteindelijk gaat het natuurlijk om procentuele stijging die je meemaakt en niet om hoeveel coins je hebt. Ik verwacht dat, als er een nieuwe massa mensen de wereld van cryptocurrency instroomt, deze massaal voor nieuwe en oude altcoins gaat vallen en deze altcoins daardoor flink zullen stijgen in waarde. Helaas zal dit niet voor alle altcoins het geval zijn; het doek zal vast vallen voor projecten die in deze zware tijden achterover hebben geleund, hebben gefeest en niet hebben doorontwikkeld. 

Al met al verwacht ik dus zeker spektakel en blijft de, momenteel door velen verwachtte uitsterving van altcoins, nog uit.

Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.893,37 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.872,57 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.874,65 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.880,44 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.795,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.928,80 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.859,38 Kopen
Laatste nieuws